Laugh Story, cu Anca Sigartău, în avanpremieră la Teatrul ARCA
https://www.ziarulmetropolis.ro/laugh-story-cu-anca-sigartau-in-avanpremiera-la-teatrul-arca/

Marţi, 19 august, în Clubul LaScena, Teatrul ARCA prezintă avanpremiera spectacolului “Laugh Story”, în viziunea regizoarei Theo Herghelegiu. Din distribuţie fac parte Anca Sigartău şi Ionuţ Burlan.

Un articol de Petre Ivan|18 august 2014

Ce au în comun dragostea și râsul? Amândouă apropie oamenii! Două voci de excepție ale teatrului românesc, Anca Sigartău și Ionuț Burlan, își trăiesc, își vorbesc și își cântă povestea, însoțiți de un personaj magic: muzica!

În avanpremiera celei de-a zecea stagiuni de la fondarea sa, ARCA lansează un „concert cu poveste de viață”, cum l-a numit autoarea: „Radio Live: Laugh Story”, marți, ora 20.00 la Club LaScena.

Sigur că e vorba de o love story! Numai că, altfel decât în celebrul film care făcea să curgă râuri de lacrimi cu peste patru decenii în urmă, în zilele noastre, iubirea poate ajunge de râsul lumii. În fond, de la LOVE la LAUGH e un singur pas. Mic. Atât de mic, că nu băgăm de seamă că l-am făcut.

Pe parcusul poveștii publicul este însoțit de muzica produsă live de Călin Grigoriu (reorchestrare, compoziție, chitară și mandolină), Tiberiu Chirnăuș (pian), Cezar Cazanoi (sax, flaut) și Paul Luculescu (percuție).

Un concert – spectacol, sau un spectacol – concert? Greu de spus, căci e vorba de un produs semnat de Theo Herghelegiu. Aceeași care, cu câțiva ani în urmă, a delectat iubitorii de teatru cu primul musical 100% românesc: „Supermarket”.

Theo Herghelegiu

Theo Herghelegiu este una dintre cele mai importante regizoare din zona teatrului independent și este fondatoarea Teatrului Inexistent. A montat mult, a scris texte dramatice și a experimentat. Printre cele mai cunoscute producții ale sale se numără: “Supermarket” – la care semnază și libretul, „Baba care ascultă Abba”, „Dacă te naști luni, probabil o să mori într-o vineri”, sau „SatisFUCKtion” cu Valeria Seciu în rol principal.

Anca Sigartău

Anca Sigartau

Anca Sigartău, una dintre cele mai îndrăgite actrițe, este cunoscută prin rolurile sale atât din film cât și din teatru. A primit premiul pentru cea mai bună actriță la Gala Tinerilor Actori – Costinești, în 1989, precum și premiul pentru cel mai bun rol de comedie, pentru rolul Puck în „Visul unei nopți de vară”, în 1992

Ionuț Burlan este unul dintre cei mai bine cotați actori ai Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. Este un actor al rolurilor din viața cotidiană.

Radio Live: Laugh Story – INFO

Cu: Anca Sigartău și Ionuț Burlan

Muzica: Călin Grigoriu, Tiberiu Chirnăuș, Cezar Cazanoi și Paul Luculescu

Regia: Theo Herghelegiu

Teatrul ARCA, Club LaScena, Calea Călărașilor 55

Rezervări: 0723 72 00 74

Preț bilet: 25 ron

Următoarea reprezentație: 31 august.

Foto cu Radio Live: Laugh Story şi

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Cea mai nouă producție a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spații alternative. ,,Lost in Transition” pornește de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate și acțiune, între stagnare și reacție, între rutină și inovație.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.