LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/laurea%c5%a3ii-galei-t%c3%a2n%c4%83rului-actor-hop-2019/

Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Teatrul de Stat Constanţa, s-a încheiat în seara zilei de 5 septembrie. Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei ROXANA FÂNAŢĂ pentru „In Between” de Roxana Fânaţă.

Un articol de Petre Ivan|6 septembrie 2019

Juriul final a fost format din ADRIAN BATISTA – regizor și producător TV; IOANA BOGĂŢAN – actriţă; ADA LUPU HAUSVATER – regizor; LUDMILA PATLANJOGLU – critic de teatru; LIANA TUGEARU – critic de dans.

 PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019

Gigi Caciuleanu. Gala HOP 2019. Credit foto Maria Stefanescu

 Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP  a fost acordat actriţei ROXANA FÂNAŢĂ pentru „In Between” de Roxana Fânaţă.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul a fost înmânat de GIGI CĂCIULEANU, directorul artistic al Galei şi de primarul sectorului 5 Bucureşti, domnul DANIEL FLOREA – în cadrul parteneriatului cu Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Primăriei sector 5, București.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei ADELA MIHAI pentru „Ziţa”, după O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale.

Premiul a fost înmânat de ADRIAN BATISTA.

 Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului NORBERT BODA pentru „Caligula” de Norbert Boda.

Premiul a fost înmânat de ADA LUPU HAUSVATER.

Norbert Boda. Gala HOP 2019. Credit foto Maria Stefanescu

Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului Wor(l)ds in progress, după texte de Matei Vişniec, cu actorii: ANDREI ATABAY, IULIANA DANCIU, ANDREEA JURJ, LIA MARIN, SÎNZIANA PINTEAN şi OCTAVIAN VOINA.

Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.

Premiul a fost înmânat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, MARIUS HORIA ŢUŢUIANU şi de ERWIN ŞIMŞENSOHN, directorul Teatrului de Stat din Constanţa.

 Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului ALIN POTOP pentru „Propun să nu ajungem niște triști”, după Însemnările unui nebun de Nikolai Gogol.

Alin Potop. Gala HOP 2019. Credit foto Maria Stefanescu

Premiul a fost înmânat de LUDMILA PATLANJOGLU.

 PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: THEODORA SANDU

Cel mai bun actor: RAUL LĂZĂRESCU

Cea mai bună trupă de actori: In-cerc-uit, după texte de Matei Vişniec, cu ALINA DUMITRACHE, ANDREI IANUŞ, ALEXANDRA OIŞTE, CRISTINA SIMION, IOANA BEATRICE TĂNASĂ şi MIHAI VASILESCU.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”  a fost acordat actriţei THEODORA SANDU pentru „Ophelia”, după Hamlet de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de actorul LARI GIORGESCU.

Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”

Big selfie. Gala HOP 2019. Credit foto Andrei Gindac

PREMIUL pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală  nu s-a acordat unui tânăr concurent.

În semn de preţuire, doamna DORINA LAZĂR a dedicat acest premiu marei artiste MIRIAM RĂDUCANU „fără de care profilul acestei ediții a Galei nu ar fi fost posibil”.

*

A prezentat actorul LARI GIORGESCU.

Directorul artistic al Galei HOP 2019: coregraful şi dansatorul GIGI CĂCIULEANU.

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediţia a 22-a

Organizatori: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Teatrul de Stat Constanța

 

Foto: LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019 – Andrei Gîndac , Maria Ştefănescu  

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.