Laureații Galei HOP 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/laureatii-galei-hop-2018/

Ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat pe 6 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|8 septembrie 2018

Juriul final a fost format din Felix Alexa – regizor, Roberto Bacci – regizor, Cosmina Olariu – actriță, câştigătoarea Marelui Premiu „Ştefan Iordache” 2017, Florin Piersic Jr. – actor și Anca Sigartău – actriţă.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

Premiul „Ștefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actorului DAN PUGHINEANU pentru „Omul cu darul în mână”, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul a fost înmânat de regizorul Roberto Bacci și de doamna Ramona Manole, directoarea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Primăriei sector 5, București – partener al Galei Tânărului Actor HOP 2018.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei ANDREEA TĂNASE pentru „Cine sunt Eu?”, după Unul, niciunul și o sută de mii de Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de regizorul Felix Alexa.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului ALEX MIHAI POPA pentru „Victoria furnicilor”, dramatizare după Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de actriţa Anca Sigartău.

Premiul „Cornel Todea”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului SCHIST, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello, cu actorii RADU CATANĂ şi ADRIAN LOGHIN.

Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.  Premiul a fost înmânat de actorul Florin Piersic Jr.

Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului Andrei Nedelea pentru rolul interpretat în spectacolul „Acum se improvizează”, după Astă seară se improvizează de Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de actrița Cosmina Olariu.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: CEZARA MUNTEANU

Cel mai bun actor: ALEXANDRU BANCIU

Cea mai bună trupă de actori: Acum se improvizează!, după Luigi Pirandello, cu: RUSALINA BONA, CARLA MIHAI, CEZARA MUNTEANU, ANDREI NEDELEA și VLAD NICOLICI.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”  a fost acordat actorului TIBERIU ENACHE pentru „Atenţie, se filmează!”, după Caietele lui Stefano Gubbio, operator de Luigi Pirandello. Premiul a fost înmânat de Oana Stoica, critic de teatru și membru în juriul programului „10 pentru FILM la TIFF”. Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”.

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică a fost acordat actriței ANA-MARIA POP pentru „Fiecare cum vede”, după Fiecare cum vede, Omul cu floarea în gură, Șase personaje în căutarea unui autor de Luigi Pirandello. Premiul a fost oferit și înmânat de actriţa Dorina Lazăr.

OPORTUNITATE!

Cu prilejul celei de-a patra ediţii a Festivalului EuRoCultura, actorul şi omul politic Mircea Diaconu îi invită la Bruxelles pe câştigătorii Galei HOP 2018.

Foto: Andrei Gîndac

21
/10
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „La capătul liniei”, poate cel mai important lungmetraj al lui Dinu Tănase, director de imagine devenit regizor, este o mostră de cine-verite întârziat, însă alb-negrul imaginii, surprinderea unei realităţi necosmetizate şi jocul credibil al actorilor îl fac unul din cele mai bune filme româneşti ale anilor `80.

21
/10
/14

Începând de astăzi, 21 octombrie 2014, „Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, una din ultimele premiere ale fostei Săli Amfiteatru, poate fi văzută pe scena sălii Atelier a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, de la ora 19.30.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

21
/10
/14

Între 3 și 9 noiembrie 2014, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară, workshop-uri inedite și conferințe.

21
/10
/14

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

20
/10
/14

Teatrul de Artă Bucureşti prezintă, în premieră, spectacolul “MOARTEA PENTRU PATRIE”. Dragoste, trădare, violență, inocență și uitare. Destinele locuitorilor a trei apartamente dintr-un bloc se întrepătrund într-o disperată luptă pentru supraviețuire urbană. Un spectacol în distribuţia: Constantin Cojocaru, Lucian Ifrim, George Constantinescu, Paula Chirilă, Dana Voicu, Ruxandra Hule.

20
/10
/14

Un studio de înregistrări din Londra a lansat o „provocare” artistică unuia dintre cei mai valoroşi tineri pianişti români, SERGIU TUHUŢIU: studioul s-a oferit să îi înregistreze primul CD dacă reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

20
/10
/14

Producătorii Ridley Scott şi Lynda Obst lucrează la o miniserie de televiziune, bazată pe cartea "The Hot Zone" a lui Richard Preston, publicată în 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febră hemoragică, inclusiv cea provocată de virusul Ebola. Potrivit The Hollywood Reporter, serialul va fi produs de studiourile de televiziune Fox, după un scenariu adaptat de Jeff Vintar.