„Lecţia de violoncel“ deschide festCO. Radu Beligan joacă în sala „Radu Beligan“
https://www.ziarulmetropolis.ro/lectia-de-violoncel-deschide-festco-radu-beligan-joaca-in-sala-radu-beligan/

Spectacolul „Lecţia de violoncel“, cu Radu Beligan, deschide cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO, care va avea loc în perioada 24 mai – 1 iunie, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2014

Actorul Radu Beligan joacă în sala „Radu Beligan“ a Teatrului de Comedie, sâmbătă, 24 mai, de la ora 18.00. Spectacolul „Lecţia de violoncel“, producţie a Teatrului Metropolis, regizată de Felix Alexa, se va juca în deschiderea festivalului, iar Radu Beligan va reveni ca actor pe scena care îi poartă numele, după o pauză de 45 de ani!

După spectacolul în care mai joacă Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa va urma o sesiune de autografe susţinută de Radu Beligan. Spectatorii vor putea cumpăra din foaierul teatrului volumul de memorii „Între acte“, de Radu Beligan, apărut la Editura All.

Radu Beligan a fost între 1961 şi 1969 primul director al Teatrului de Comedie, perioadă în care a interpretat roluri importante sub bagheta unor mari regizori.

Bilete la spectacolul „Lecţia de violoncel“ puteţi cumpăra direct de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau de pe site-ul www.comedie.ro.

Cum va fi prima zi de festival

Sâmbătă, 24 mai, începând cu ora 17.00, în faţa Teatrului de Comedie, va avea loc festivitatea deschiderii festCO 2014. Imaginile ce au definit festivalul de-a lungul ediţiilor anterioare vor căpăta forme concrete.

La ora 17.30 în foaierul Teatrului de Comedie va avea loc vernisajul expoziției de fotografii reprezentându-l pe maestrul Radu Beligan în câteva dintre cele mai importante roluri ale carieirei sale.

Festivalul continuă după spectacolul „Lecţia de violoncel“, de la ora 18.00, de la ora 20.15, la Teatrul de Artă, în cadrul secţiunii OFF, cu spectacolul INSOMNIACII de Mimi Brănescu, regia Sorin Militaru.

Pentru cei care doresc să revadă filme de comedie românească, începând cu ora 21.30, în faţa Teatrului de Comedie, sub egida Cinemateca festCO şi Caravana filmului românesc, are loc o proiecţie a filmului „Despre oameni şi melci“, regia Tudor Giurgiu. Actorul Andi Vasluianu este invitat la întâlnirea cu publicul.

Click aici pentru programul complet al festivalului!

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București