Leo Hussain va dirija Orchestra Filarmonicii ,,George Enescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/leo-hussain-va-dirija-orchestra-filarmonicii-george-enescu/

Leo Hussain este invitat să dirijeze unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, pe scenele celor mai prestigioase insituţii de muzică din lume prrecum Theater an der Wien, English National Opera, Mariinsky Theatre şi Frankfurt Opera.

Un articol de Andrada Văsii|6 septembrie 2013

Leo Hussain este invitat să dirijeze unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, pe scenele celor mai prestigioase insituții de muzică din lume prrecum Theater an der Wien, English National Opera, Mariinsky Theatre și Frankfurt Opera.

Unul dintre cele mai recente succese ale dirijorului Leo Hussain este ,,Visul unei nopți de  vară”, de Benjamin Britten, la English National Opera. Despre performanța realizată de Hussain, prestigioasa publicație ,,Financial Times” scria: „Ceea ce Leo Hussain și orchestra sa au reușit este pură magie: unul dintre cele mai amețitoare și tulburătoare spectacole de la English National Opera!”.

Născut în 1978, Leo Hussain a studiat la Cambridge University și Royal Academy of Music. A colaborat cu unii dintre cei mai buni dirijori ai lumii:  Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Riccardo Muti.

Leo Hussain și Victor Rebengiuc

Este pentru prima dată când publicul din România poate asculta „Gurre-Lieder“, într-o interpretare spectaculoasă: Festivalului Internațional „George Enescu“ aduce împreună pe scena Sălii Palatului unul dintre cei mai iubiți actori români, Victor Renebgiuc, care va debuta ca narator alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ – şi unii dintre cei mai importanţi solişti internaționali ai momentului – Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, Janina Baechle, Thomas Meyer, totul sub bagheta dirijorului Leo Hussain.

Leo Hussain si Victor Rebengiuc

Dirijorul Corului va fi românul Iosif Ion Prunner, căruia în 1997 maestrul Cristian Mandeal i-a încredințat conducerea Corului Filarmonicii.

O iubire damnată

„Gurre-Lieder“ spune povestea unei legături primejdioase: iubirea damnată dintre regele danez Waldemar şi amanta sa, Tove – ucisă, în cele din urmă, de regină.

Arnold Schönberg a compus „Gurre-Lieder“ pornind de la varianta tradusă în limba germană a poemului danez omonim, de Jens Peter Jacobsen. Se spune că personajele au la bază conducători reali din Danemarca anilor 1500, chiar dacă povestea celor doi amanţi a intrat în legendă, devenind unul dintre miturile-marcă ale Danemarcei, alături de „Cântecul Nibelungilor“.

Leo Hussain

Festivalul ,,George Enescu” este cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România și se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul ,,George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Info:

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului.

Foto credit: Andrei Gîndac

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

 

 

15
/04
/15

Doi dintre cei mai mari muzicieni români – pianistul VALENTIN GHEORGHIU şi violonistul GABRIEL CROITORU – îşi dau, pentru a treia oară, întâlnire cu... BEETHOVEN la Sala Radio! După primele două recitaluri ca parte a Integralei sonatelor pentru pian şi vioară semnate de Beethoven, sunteţi invitaţi luni, 20 aprilie (19.00) să „savuraţi” următoarea serie de trei lucrări, în interpretarea celor doi artişti.

15
/04
/15

Cea de-a cincea ediţie a Turneului Pianul călător este în plină desfăşurare. După lansarea de succes de la Galaţi, Horia Mihail a poposit în oraşul său natal, Braşov, iar apoi a mers în Banat, la Reşiţa şi Timişoara, unde spectatorii s-au bucurat din plin de sonoritaţile pe care turneul le-a adus în oraşul lor. Imediat după Paşti, ajungând la Piteşti, Buşteni şi Ploieşti, pianistul va reveni cu lucrări romantice din repertoriul de anul acesta.

15
/04
/15

Joi, 30 aprilie, de la ora 19.00, regina Traviatei Felicia Filip alege să fie alături de publicul bucureștean, într-o discuție intimă și relaxată, moderată de Emil Pantelimon și completată de acordurile muzicale ale violonistei Mihaela Mitrofan. Ediția primăvăratică a Trialogurilor vă așteaptă în Ceainăria ARCUB din str. Batiște nr. 14.

10
/04
/15

Celebrul violonist Andre Rieu a pregătit un mesaj special de Paște în limba română pentru fanii din România. Bilete pentru concertele din iunie susțiute de André Rieu în Piața Constituției din București sunt încă disponibile prin rețeaua Eventim.

08
/04
/15

O frumoasă seară muzicală de primăvară, cu titlul „SONATE CELEBRE”, este propunerea violonistei CRISTINA ANGHELESCU şi a pianistului MIHAI UNGUREANU pentru iubitorii muzicii, prin recitalul de vineri, 17 aprilie (ora 19.00), de la Sala Radio.

08
/04
/15

Vin ruşii! Pe 23 septembrie, peste o sută de instrumentişti, muzicieni şi dansatori ai Red Army Choir - Corul Armatei Roşii. vor lua cu asalt Sala Palatului din Bucureşti pentru un concert memorabil.

07
/04
/15

Două staţii din Iași au fost transformate în staţii interactive, în cadrul unui proiect outdoor multimedia de comunicare urbană, realizat de WINK, agenţia Namogo și managementul pub-ului britanic The Trumpets.

04
/04
/15

RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din Bucureşti mai ales prin concertele şi recitalurile de la Sala Radio şi celui din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”, va susţine pe 9 aprilie 2015 un recital extraordinar la LISABONA, cu prilejul inaugurării noului sediu al Institutului Cultural Român (ICR).