Leonardo DiCaprio și-a lansat documentarul „Înainte de potop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonardo-dicaprio-si-a-lansat-documentarul-inainte-de-potop/

Cu prilejul prezentării documentarului „Before the Flood” („Înainte de potop”), Leonardo DiCaprio a lansat, luni seară, la Paris, un apel emoţionant pentru acţiune împotriva încălzirii globale deoarece „timpul este scurt”, în prezenţa ministrului francez al Mediului Ségolčne Royal şi a primarului oraşului, Anne Hidalgo.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2016

”Timpul este scurt, Pământul are mare nevoie de ajutorul nostru”, a spus actorul care a fost aplaudat cu entuziasm de câteva sute de oameni adunați la Théâtre du Châtelet din Paris, pentru proiecția filmului documentar ”Before the Flood” („Înainte de potop”).

”Acesta este motivul pentru care suntem aici în această seară, și acesta este motivul pentru care am făcut acest film”, a adăugat actorul.

În ”Before the Flood” , Leonardo DiCaprio, câștigătorul Oscarului pentru rolul său din ”The Revenant”, poartă publicul prin lume și îi aduce în fața experților și politicienilor cu scopul de a expune miza problemei și căile de soluționare a acesteia.

Starul american a ținut să felicite faptul că aproape 200 de țări au încheiat în decembrie 2015 un acord pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care ”nu va ameliora numai mediul, ci și ne va conduce către un secol 21 mai durabil”.

Acordul încheiat la Paris în decembrie 2015, în cadrul COP-21, prevede limitarea creșterii temperaturii mondiale la 2 grade Celsius față de nivelul din era preindustrială.

Foto: Leonardo DiCaprio, Înainte de potop – facebook

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.