Leonardo DiCaprio și-a lansat documentarul „Înainte de potop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonardo-dicaprio-si-a-lansat-documentarul-inainte-de-potop/

Cu prilejul prezentării documentarului „Before the Flood” („Înainte de potop”), Leonardo DiCaprio a lansat, luni seară, la Paris, un apel emoţionant pentru acţiune împotriva încălzirii globale deoarece „timpul este scurt”, în prezenţa ministrului francez al Mediului Ségolčne Royal şi a primarului oraşului, Anne Hidalgo.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2016

”Timpul este scurt, Pământul are mare nevoie de ajutorul nostru”, a spus actorul care a fost aplaudat cu entuziasm de câteva sute de oameni adunați la Théâtre du Châtelet din Paris, pentru proiecția filmului documentar ”Before the Flood” („Înainte de potop”).

”Acesta este motivul pentru care suntem aici în această seară, și acesta este motivul pentru care am făcut acest film”, a adăugat actorul.

În ”Before the Flood” , Leonardo DiCaprio, câștigătorul Oscarului pentru rolul său din ”The Revenant”, poartă publicul prin lume și îi aduce în fața experților și politicienilor cu scopul de a expune miza problemei și căile de soluționare a acesteia.

Starul american a ținut să felicite faptul că aproape 200 de țări au încheiat în decembrie 2015 un acord pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care ”nu va ameliora numai mediul, ci și ne va conduce către un secol 21 mai durabil”.

Acordul încheiat la Paris în decembrie 2015, în cadrul COP-21, prevede limitarea creșterii temperaturii mondiale la 2 grade Celsius față de nivelul din era preindustrială.

Foto: Leonardo DiCaprio, Înainte de potop – facebook

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

01
/04
/21

Cineclubul One World Romania își propune în 2021 să recupereze și să analizeze evoluția filmului documentar românesc din perioada interbelică și din cea comunistă. Primele două sesiuni sunt dedicate filmografiei cineastului Paul Călinescu. 12 dintre documentarele lui, realizate în perioada 1934-1948, sunt disponibile gratuit până la 25 aprilie.

24
/03
/21

OPINIE Atunci când un succes internaţional aduce câte un film românesc în atenţia unui public mai larg decât grupul cinefililor fideli, mulţi simt o nevoie irepresibilă de a comenta. Asta nu ar fi o problemă, dacă discursul nu ar cădea în miştocăreală, rostită pe un ton superior: „Vă spun eu cum stă treaba cu cinematografia română!”.

23
/03
/21

CRONICĂ DE FILM „Soul” (2020), noua animaţie a lui Pete Docter şi a Studioului Pixar, debordează de fantezie şi reia ambiţia din „Inside Out” (2015) de a crea imagini şi personaje animate accesibile pentru a reprezenta concepte abstracte.

17
/03
/21

OPINIE Ştim că cinematografia din România, în afară de succese, are propriile probleme, deloc puţine. Însă merită să privim puţin şi la ce se întâmplă peste Prut, în Republica Moldova, unde se încearcă de câţiva ani să se creeze condiţiile pentru dezvoltarea unei cinematografii.