Leonce si Lena,un nou spectacol regizat de Mihai Măniuţiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonce-si-lenaun-nou-spectacol-regizat-de-mihai-maniutiu/

Teatrul Regina Maria din Oradea anunţă premiera unui nou spectacol muzical de excepţie: Leonce si Lena (un scenariu original de Mihai Măniuţiu şi Ada Milea, bazat pe piesa omonimă a lui Georg Büchner, în regia lui Mihai Măniuţiu), care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Un articol de Andrada Văsii|18 noiembrie 2013

Teatrul Regina Maria din Oradea anunță premiera unui nou spectacol muzical de excepție: Leonce si Lena (un scenariu original de Mihai Măniuţiu și Ada Milea, bazat pe piesa omonimă a lui Georg Büchner, în regia lui Mihai Măniuţiu), care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Piesa Leonce si Lena spune povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi. Căsătoria aranjată dintre cei doi urmează să aibă loc, dar cei doi decid în mod separat să scape de acest aranjament.

Totuşi, nu reuşesc să fugă unul de celălalt, întâlnindu-se întâmplător fără să se recunoască şi îndrăgostindu-se. Cei doi decid să le joace o farsă părinţilor şi se întorc în Regatul Popo  pentru a se căsători. Costumaţi în ei  înşişi, realizează că, de fapt, soarta le-a luat-o înainte şi că au îndeplinit chiar dorinţa părinţilor lor.

Această poveste complexă despre putere şi obedienţă, iubire şi politică, pusă în scenă de Teatrul Regina Maria, marchează 200 de ani de la naşterea autorului, Georg Büchner.

Spectacol live cu Leonce si Lena 

Leonce si Lena este un spectacol muzical, cu melodii interpretate live de către o mini-orchestră; toate personajele din Regatele Popo, respectiv Pipi cântă și dansează pe ritmurile muzicii originale, rodul talentatei artiste Ada Milea, care a lucrat și la scenariu.

Echipa de creație a spectacolului este una de excepție: regia poartă semnătura lui Mihai Măniuțiu, coregrafia este realizată de Vava Ștefănescu iar de decoruri și costume s-a ocupat Adrian Damian; Anca Hanu este asistent de muzică și text iar de light design se ocupă Lucian Moga.

Regizorul Mihai Măniuțiu se reîntoarce la teatrul din Oradea pentru acest proiect după colaborări de succes cu spectacole precum Intrusa (2002), Shoah. Versiunea Primo Levi (2004) și Electra (2004).

Leonce si Lena

Ada Milea, la repetiţiile spectacolului Leonce si Lena 

Din distribuția spectacolului fac parte: Richard Balint (chitară), Eugen Neag, Alina Leonte, Emil Sauciuc, Daniel Vulcu, Andreea Gabor, Angela Tanko, Mihaela Gherdan, Simona Codreanu, Răzvan Vicoveanu, Pavel Sîrghi, Alin Stanciu, Radu Tudor, George Dometi, Andrian Locovei (acordeon), Florian Chelu (chitară bass), Alexandru Szuz (tobe).

Premiera din 23 noiembrie se joacă cu casa închisă, iar următoarele reprezentații ale spectacolului au loc joi, 28 noiembrie, de la ora 19.00, respectiv marți, 10 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Info:

Biletele s-au pus în vânzare atât online, cât și la Agenția Teatrului.

Foto credit: Remus Toderici, foto din spectacolul Leonce si Lena

28
/09
/16

La fel ca şi aseară, astăzi, de la ora 18:00, la Teatrul Nottara vor avea loc repetiţii cu presa şi publicul la spectacolul Iarna de Jon Fosse (traducerea: Carmen Vioreanu), în regia lui Mihai Măniuţiu. Distribuţia este alcătuită din Catrinel Dumitrescu, Andi Vasluianu, Andrea Gavriliu, Ştefan Lupu.. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

28
/09
/16

Între invitaţii străini de marcă ce vor fi prezenţi în cadrul celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, se află o altă personalitate de excepţie a scenei dansului contemporan: coregrafa şi dansatoarea Carolyn Carlson – „o pionieră a scenei coregrafice contemporane” – dupa cum o descrie publicaţia Le Monde.

28
/09
/16

Teatrul Naţional Slovac din Bratislava (SND) va susține o unică reprezentație cu piesa Nevasta păstorului de Ivan Stodola, o punere în scenă netradiţională a unui titlu clasic al dramaturgiei slovace, în regia lui Roman Polák. Spectacolul va avea loc vineri 7 octombrie 2016, ora 19.00, la Sala Pictura a TNB şi va fi titrat în limba română (traducerea Mircea Dan Duţă).

28
/09
/16

La treizeci și șase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în fază terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care și-l imagina împreună cu soția s-a evaporat.

28
/09
/16

Julieta, lungmetrajul lui Pedro Almodóvar, este propunerea Spaniei pentru Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină". Distribuit de Independenţa Film, "Julieta" va fi lansat în cinematografele românești vineri, 30 septembrie, .Julieta a fost inspirat de trilogia Runaway, scrisă în 2004 de câștigătoarea Premiului Nobel Alice Munro.

27
/09
/16

Pentru că pe 7 octombrie este Ziua Internațională a Zâmbetului, la Teatrul de Comedie luna cadourilor se desfășoară în octombrie. Altfel spus, Teatrul de Comedie a pregătit două noi programe care asigură iubitorilor de teatru accesul gratuit la anumite spectacole din luna Zâmbetelor.

27
/09
/16

“Mi-am iubit profesia, am stimat-o. În fiecare film şi spectacol laşi câte ceva din tine. Cred că fiecare om se termina aşa, dându-şi sufletul pentru fiecare lucru pe care l-a făcut.” – Sebastian Papaiani. Îndrăgitul actor s-a stins din viaţă la vârsta de 80 de ani.

26
/09
/16

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunță spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care își va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piață în data de 16 septembrie.

26
/09
/16

Editura Humanitas Fiction îi aşteaptă pe iubitorii de carte, marţi, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, pentru o seară dedicată scriitorului italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, şi celebrului său roman Fiica papei în care face dreptate uneia dintre cele mai controversate figuri ale istorie, Lucrezia Borgia.

26
/09
/16

Regizorul francez Alain Guiraudie, renumit pentru thriller-ul erotic L’Inconnu du lac, este invitatul special al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Cineastul își va prezenta noul film, Rester Vertical, considerat de presa internațională filmul-șoc al ediției de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

26
/09
/16

Decesul prematur al îndrăgitului muzician şi actor Ioan Gyuri Pascu a întristat comunitatea artistică românească. “A fost un artist care semăna numai cu el însuși” - Dorel Vișan, „Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil (...)” – Monica Anghel, „Rămas bun, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace” - George Ivașcu. Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.