Letiţia Oprişan – vernisaj la SOL Gallery
https://www.ziarulmetropolis.ro/letitia-oprisan-vernisaj-la-sol-gallery/

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un articol de Andrada Văsii|10 septembrie 2013

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un ciclu de lucrări concepute de Letiţia Oprişan poartă numele Panta Rhei. Acest aforism, atribuit lui Heraclit, prezintă lumea într-un flux constant.

Operele artistei ilustrează perfect continua schimbare – acesta modifică şi re-aşează compoziţia tablourilor de-a lungul anilor, adăugând elemente, acoperind altele, accentuând culori şi jucându-se inspirat cu vibraţia fluxului de energie care se degajă din ele.

Complexitatea operelor invită la o reevaluare în etape: fiecare nouă privire pune  în evidenţă alte forme, alte gânduri, alte note coloristice demne de a fi contemplate. ,,Nu mă tem de lipsa de unitate, îmi place jocul ăsta’’, declară  Letiţia Oprişan.

Letiţia Oprişan-Schimbarea este singurul lucru real

Artista utilizează, în numeroase lucrări, forme de porţi şi arcade, şi ,,ridică’’ spre cer compoziţia pentru a naşte o legătură deschisă între creaţia umană şi cea divină. ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat’’ afirmă Letiţia Oprişan cu fiecare creaţie a sa.

Descoperiţi şi vă lăsaţi subjugaţi de acest corp de lucrări de o strălucitoare sensibilitate, lucrări ce pun în dialog melodia culorilor cu vibraţia cosmică.

Letitia Oprisan

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct

,,Subiectul picturilor mele este, cu siguranţă, ritmul şi muzica formelor într-un câmp imens de lumină şi culoare, cu sonorităţi înalte. Creativitatea mea este mereu împrospătată, îmbogăţită datorită căutarilor continui, fără inhibiţii.”, declara Letiţia Oprişan

Un parcurs al artei

Letiţia Oprişan a absolvit Academia de Arte Frumoase ,,Nicolae Grigorescu” la secţia pictură, clasa maestrului Alexandru Ciucurencu. Artista are lucrări în colecţii private din Europa şi America, precum şi în colecţii private şi muzee din România. Letiţia Oprişan a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate în ultimii 50 de ani. Ea lucrează şi locuieşte în Bucureşti.  

SOL Gallery este o galerie de artă contemporană, înfiinţată în 2010 cu principalul scop  de a face cunoscuţi în România artişti români contemporani lansaţi, sau chiar consacraţi în străinătate. Are in portofoliu lucrări de pictură, desen, grafică, sculptură (în marmură, granit, bronz, aluminiu, lemn), fotografie de artă.

Info:

Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi de la  ora 19:00.

Foto credit: Letiţia Oprişan

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

13
/02
/17

Deschiderea ediției din acest an a Carnavalului de la Veneția (11-28 februarie) a fost marcată de un show acvatic spectaculos, la care au participat, ca în fiecare an, numeroși vizitatori. Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseții, mării și vanității, printr-o paradă a creaturilor marine.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

21
/12
/16

Tabloul "Țărăncuțe" ("De la fântână") de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți seară, la prețul de 320.000 de euro, la licitația de iarnă a Artmark, devenind cea mai bine vândută lucrare din acest an. Printre vedetele serii s-au mai numărat "Intimitate" de Nicolae Tonitza, "Car cu boi la amiază" de Nicolae Grigorescu, "Pod" de Adrian Ghenie sau "Pieta" de Corneliu Baba.

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.