„Licu, o poveste românească”, de astăzi în cinematografe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/licu-o-poveste-romaneasca-de-astazi-in-cinematografe/

Cel mai emoţionant documentar românesc al anului, „Licu, o poveste românească”, realizat de Ana Dumitrescu, va rula, începând de vineri, în cinematografele din ţară, iar evenimente speciale sunt pregătite la Sibiu şi Oradea.

Un articol de Liliana Matei|24 august 2018

Câștigător al trofeului Golden Dove la DOK Leipzig 2017, „Licu, o poveste românească” va rula la București (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema & More Băneasa, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa), Alba Iulia (Casa Forum), Bacău (în cadrul Festivalului Național „Film mai aproape” – ediția a treia), Baia Mare (Cinema Dacia), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Brăila (Cinema Central), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iași (Cinema Ateneu), Pitești (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sibiu (Teatrul Gong), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta) și Vatra Dornei (Casa de Cultură „Platon Pardău”).

Publicul din Sibiu îl va putea întâlni pe Licu, sâmbătă, 25 august, de la ora 18.00, la Teatrul Gong.

Documentarul va rula în premieră la Brașov, la Cinemateca Patria, vineri, 31 august, de la ora 20.00.

În plus, „Licu, o poveste românească” a fost inclus în selecția primei ediții TIFF Oradea, care va avea loc în perioada 7 – 9 septembrie 2018.

Filmul Anei Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la DOK Leipzig 2017, a fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, la Festivalul pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la festivalul ZagrebDox şi la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera naţională. A participat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la Serile Filmului Românesc de la Iași, Festivalul Ceau Cinema de la Timişoara şi în selecţia festivalului MakeDox din Macedonia.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Documentarul va fi lansat în cinematografele românești, pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Urmăriți și pagina de Facebook a filmului.

08
/05
/14

CRONICĂ DE FILM „#Selfie”, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, este ca o postare stridentă pe Facebook care se vrea spiritual-amuzantă şi ţipă din toţi rărunchii după like-uri, deşi e superficială şi nepăsătoare că ar putea fi considerată pueril-banală.

07
/05
/14

Sâmbătă, 10 mai și duminică, 11 mai, la Noul Cinematograf Al Regizorului Român, sunteţi invitaţi la un eveniment de marcă: proiecția trilogiei "Paradise" - semnată de austriacul Ulrich Seidl -, deliciul criticii internaționale

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.