Light of My Life, debutul în regie al actorului Casey Affleck, selectat în secţiunea Panorama la Berlinala 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/light-of-my-life-debutul-in-regie-al-actorului-casey-affleck-selectat-in-sectiunea-panorama-la-berlinala-2019/

Programul ediţiei de anul acesta a secţiunii Panorama a Festivalului de Film de la Berlin a fost completat, în total fiind selectate 45 de film din 38 de ţări. Între filmele selectate, 29 sunt lungmetraje de ficţiune, 16 sunt documentare şi 19, debuturi regizorale.

Un articol de Petre Ivan|22 Ianuarie 2019

În Panorama, 24 de filme vor avea premiera mondială, iar între acestea se află „Light of My Life” (SUA), lungmetrajul de debut în regie al actorului Casey Affleck, care face parte din distribuţie, alături de Anna Pniowsky şi Elisabeth Moss.

Panorama 2019, secţiune condusă de Paz Lázaro, va prezenta un program controversat, politic şi provocator.

Filmul care va deschide secţiunea este „Flatland” (Africa de Sud, Luxemburg, Germania), de Jenna Bass, care va fi proiectat în premieră mondială.

Din selecţie face parte şi „Skin” (SUA), de Guy Nattiv, cu Jamie Bell, Danielle Macdonald, Vera Farmiga, Bill Camp şi Mike Colter în distribuţie. El va fi prezentat în premieră europeană.

Un documentar despre PJ Harvey – „A Dog Called Money” – şi debutul regizoral al actorului Jonah Hill, „Mid90s”, au fost între primele titluri selectate în secţiunea Panorama a Festivalului de Film de la Berlin 2019.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 – 17 februarie. Actriţa Juliette Binoche va fi preşedinta juriului internaţional.

Foto: Light of My Life – facebook

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.

15
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Încă un film românesc despre comunism? Va fi, probabil, prima întrebare a spectatorului obișnuit când va afla despre „Arest” (2019). Însă scenaristul și regizorul Andrei Cohn, ajuns la al doilea lungmetraj (după „Acasă la tata”, din 2015), propune o tratare diferită.

15
/07
/19

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piațeta Centrului Civic. Înscrieţi-vă în agendă fiecare seară din perioada 15-21 iulie, ora 21.00.

15
/07
/19

A şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se deschide joi la Timişoara cu filmul de epocă „Domnişoara Paradis”, în prezenţa cunoscutei actriţe germane de origine română Maria Drăguş. Timp de patru zile, publicul cinefil va putea să aleagă dintre cele 30 de titluri incluse în selecția acestei ediţii, care are ca temă filmul „noir”.

13
/07
/19

Serialul documentar spaniol „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului și magnat al proprietăților imobiliare – una dintre cele mai fascinante și controversate personalități din ultimele decenii, are premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

12
/07
/19

A intrat în cinematografele din țara noastră filmul artistic italian „Notti magiche” (regia Paolo Virzi). Specialiștii - și aici putem lăsa un hohot binefăcător de râs – îl descriu „comedie întunecată”.

12
/07
/19

Vești bune pentru cinefili: vara aceasta, Paramount Channel  aduce filme clasice în fiecare început de săptămână pe terasa  Fabrica Gastropub. În perioada 15 iulie – 2 septembrie,  poți viziona lungmetraje celebre proiectate de Paramount Channel în aer liber, în fiecare luni, începând cu ora 21:00. Intrarea este gratuită.

12
/07
/19

HISTORY® marchează aniversarea istorică de 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, prin lansarea în premieră și exclusivitate, a documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute.” Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria omului pe Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio și video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

12
/07
/19

44 de filme de scurt-metraj fac parte din selecția Filmul de Piatra #12 – Camp Edition! Dintr-un număr-record de 210 filme înscrise în festival, criticul de film Flavia Dima și directorul festivalului Andrei Dăscălescu au selecționat cele mai bune filme de scurtmetraj din România și Republica Moldova ale ultimului an.

09
/07
/19

Distribuită de Vertical Entertainment, filmul de acțiune „ANNA, regizat de Luc Besson, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 19 iulie.

Page 1 of 24112345...102030...Last »