Light of My Life, debutul în regie al actorului Casey Affleck, selectat în secţiunea Panorama la Berlinala 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/light-of-my-life-debutul-in-regie-al-actorului-casey-affleck-selectat-in-sectiunea-panorama-la-berlinala-2019/

Programul ediţiei de anul acesta a secţiunii Panorama a Festivalului de Film de la Berlin a fost completat, în total fiind selectate 45 de film din 38 de ţări. Între filmele selectate, 29 sunt lungmetraje de ficţiune, 16 sunt documentare şi 19, debuturi regizorale.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2019

În Panorama, 24 de filme vor avea premiera mondială, iar între acestea se află „Light of My Life” (SUA), lungmetrajul de debut în regie al actorului Casey Affleck, care face parte din distribuţie, alături de Anna Pniowsky şi Elisabeth Moss.

Panorama 2019, secţiune condusă de Paz Lázaro, va prezenta un program controversat, politic şi provocator.

Filmul care va deschide secţiunea este „Flatland” (Africa de Sud, Luxemburg, Germania), de Jenna Bass, care va fi proiectat în premieră mondială.

Din selecţie face parte şi „Skin” (SUA), de Guy Nattiv, cu Jamie Bell, Danielle Macdonald, Vera Farmiga, Bill Camp şi Mike Colter în distribuţie. El va fi prezentat în premieră europeană.

Un documentar despre PJ Harvey – „A Dog Called Money” – şi debutul regizoral al actorului Jonah Hill, „Mid90s”, au fost între primele titluri selectate în secţiunea Panorama a Festivalului de Film de la Berlin 2019.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 – 17 februarie. Actriţa Juliette Binoche va fi preşedinta juriului internaţional.

Foto: Light of My Life – facebook

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

01
/08
/20

Organizat în acest an exclusiv în aer liber, în 13 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi, Festivalul Internațional de Film Transilvania și-a deschis porțile cu trei proiecții sold-out ale comediei romantice La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos), în Piața Unirii, USAMV și Báthory.

01
/08
/20

Aplaudați pe scenele teatrelor din întreaga țară, 10 actori talentați, care nu au avut încă șansa de a se afirma în lumea filmului, vor ajunge față în față cu profesioniștii din domeniul cinematografiei, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

31
/07
/20

„Femei obișnuite/ Simple Women”, debutul în lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, co-produs de Ada Solomon și cu actrița americană de origine română Elina Löwensohn în distribuție, va avea avanpremiera națională în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF.

30
/07
/20

Caro Cultura este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care își propune să contribuie activ la reconstrucția culturală a Bucureștiului. Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureștean, Hotelul Caro s-a implicat activ atât în proiecte culturale, cât și în proiecte educaționale.

29
/07
/20

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus închide tot mai multe granițe, Itinerama își duce publicul în vacanță. Cu un nou nume care îi definește procesul de maturizare și forțe proaspete, echipa festivalului a pregătit filme de călătorie cu dublu rol: cel de a alina dorul de ducă și de a îmbogăți lista de destinații a pasionaților de aventuri.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

27
/07
/20

Cineastul Cristi Puiu face parte din juriul internațional al ediției cu numărul 77 a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Veneția, care se va desfășura între 2 și12 septembrie 2020, potrivit organizatorilor evenimentului. Președinta juriului este în acest an celebra actriță Cate Blanchett.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »