Light of My Life, debutul în regie al actorului Casey Affleck, selectat în secţiunea Panorama la Berlinala 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/light-of-my-life-debutul-in-regie-al-actorului-casey-affleck-selectat-in-sectiunea-panorama-la-berlinala-2019/

Programul ediţiei de anul acesta a secţiunii Panorama a Festivalului de Film de la Berlin a fost completat, în total fiind selectate 45 de film din 38 de ţări. Între filmele selectate, 29 sunt lungmetraje de ficţiune, 16 sunt documentare şi 19, debuturi regizorale.

Un articol de Petre Ivan|22 Ianuarie 2019

În Panorama, 24 de filme vor avea premiera mondială, iar între acestea se află „Light of My Life” (SUA), lungmetrajul de debut în regie al actorului Casey Affleck, care face parte din distribuţie, alături de Anna Pniowsky şi Elisabeth Moss.

Panorama 2019, secţiune condusă de Paz Lázaro, va prezenta un program controversat, politic şi provocator.

Filmul care va deschide secţiunea este „Flatland” (Africa de Sud, Luxemburg, Germania), de Jenna Bass, care va fi proiectat în premieră mondială.

Din selecţie face parte şi „Skin” (SUA), de Guy Nattiv, cu Jamie Bell, Danielle Macdonald, Vera Farmiga, Bill Camp şi Mike Colter în distribuţie. El va fi prezentat în premieră europeană.

Un documentar despre PJ Harvey – „A Dog Called Money” – şi debutul regizoral al actorului Jonah Hill, „Mid90s”, au fost între primele titluri selectate în secţiunea Panorama a Festivalului de Film de la Berlin 2019.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 – 17 februarie. Actriţa Juliette Binoche va fi preşedinta juriului internaţional.

Foto: Light of My Life – facebook

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

09
/12
/19

Ajuns la ediția a 23-a, festivalulul de film studențesc CineMAiubit, care a avut loc între 3 și 7 decembrie la Cinemateca Eforie din București, a scos în prim-plan câțiva tineri cineaști foarte promițători, care merită urmăriți și de care foarte probabil vom mai auzi în anii care vin.

09
/12
/19

Muzeul Național de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecție specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezența celorlalți în atelierului său.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

Page 1 of 25412345...102030...Last »