Light of My Life, debutul în regie al actorului Casey Affleck, selectat în secţiunea Panorama la Berlinala 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/light-of-my-life-debutul-in-regie-al-actorului-casey-affleck-selectat-in-sectiunea-panorama-la-berlinala-2019/

Programul ediţiei de anul acesta a secţiunii Panorama a Festivalului de Film de la Berlin a fost completat, în total fiind selectate 45 de film din 38 de ţări. Între filmele selectate, 29 sunt lungmetraje de ficţiune, 16 sunt documentare şi 19, debuturi regizorale.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2019

În Panorama, 24 de filme vor avea premiera mondială, iar între acestea se află „Light of My Life” (SUA), lungmetrajul de debut în regie al actorului Casey Affleck, care face parte din distribuţie, alături de Anna Pniowsky şi Elisabeth Moss.

Panorama 2019, secţiune condusă de Paz Lázaro, va prezenta un program controversat, politic şi provocator.

Filmul care va deschide secţiunea este „Flatland” (Africa de Sud, Luxemburg, Germania), de Jenna Bass, care va fi proiectat în premieră mondială.

Din selecţie face parte şi „Skin” (SUA), de Guy Nattiv, cu Jamie Bell, Danielle Macdonald, Vera Farmiga, Bill Camp şi Mike Colter în distribuţie. El va fi prezentat în premieră europeană.

Un documentar despre PJ Harvey – „A Dog Called Money” – şi debutul regizoral al actorului Jonah Hill, „Mid90s”, au fost între primele titluri selectate în secţiunea Panorama a Festivalului de Film de la Berlin 2019.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 – 17 februarie. Actriţa Juliette Binoche va fi preşedinta juriului internaţional.

Foto: Light of My Life – facebook

28
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Câştigător al premiului criticii în competiţia de la Berlinale şi proiectat în premieră în România în competiţia internaţională de la TIFF, filmul georgian "Priveşte către cer" ("What Do We See When We Look at the Sky?", 2021), de Aleksandre Koberidze, are o libertate formală impresionantă şi e pe alocuri hipnotic.

25
/07
/21

CRONICĂ DE FILM „Censor” (2021), proiectat în secţiunea Lună Plină de la TIFF, este un horror britanic de debut al unei regizoare din Ţara Galilor, Prano Bailey-Bond. Şi are prospeţimea unui prim film care anunţă o autoare demnă de umărit.

23
/07
/21

Vineri, pe 23 iulie, de la ora 21:30, filmul care deschide cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania la Cluj-Napoca se va vedea și pe marele ecran din capitală. Bucureștiul se află pe lista celor 20 de localități din țară în care TIFF va proiecta simultan comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020). Filmul va rula în aer liber, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău.

22
/07
/21

LAND, lungmetrajul de debut în regie al cunoscutei actrițe Robin Wright, care a fost prezentat în premieră internațională la Sundance Film Festival 2021, va deschide cea de-a 18-a ediție a ANONIMUL IIFF. QUO VADIS, AIDA?, o producție cu participare românească, regizată de Jasmila Zbanic (Bosnia – Herțegovina) și nominalizată la Oscar la categoria Cel mai bun film străin, va rula în afara competiției. Festivalul are loc între 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

22
/07
/21

PREVIEW După o ediţie 2020 doar cu proiecţii în aer liber şi cu un număr mult mai mic de filme decât de obicei, TIFF revine în acest an (23 iulie - 1 august) aproape la turaţie maximă: peste 160 de titluri, numeroşi invitaţi, cine-concerte şi alte evenimente. Ziarul Metropolis vă propune câteva recomandări de filme, pentru o mai uşoară orientare prin program.