Locuri de muncă pentru grupurile vulnerabile, în Vălenii de Munte
https://www.ziarulmetropolis.ro/locuri-de-munca-pentru-grupurile-vulnerabile-in-valenii-de-munte/

Asociaţia Pro-Youth în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vă invită marţi, 30 iunie 2015, începând cu orele 12, la Centrul de Tineret Vălenii de Munte: Str. Berevoiesti, Nr. 9, Valenii de Munte, Jud. Prahova, pentru lansarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2015

Ca urmare a studiului de piaţă şi evaluării potenţialului economic al zonei, întreprinderea socială îşi va desfăşura activitatea în Parcul Industrial Vălenii de Munte iar aceasta va avea ca activitate principală colectarea, procesarea şi comercializarea producţiei locale de legume şi fructe obţinute prin mijloace ecologice.

Principalele produse ale întreprinderiii sociale vor fi: fructe şi legume ambalate în ceară naturală, fructe şi legume uscate, sucuri şi gemuri naturale, produse fără conversanţi şi fără aditivi alimentari. Modelul de afaceri a fost ales în aşa fel încât să se realizeze o conversie aproape integrală a materiei prime în produs finit şi în acelaşi timp să se păstreze un standard ridicat de calitate. Eco Bio Processing se va poziţiona pe piaţă ca un furnizor de produse ecologice premium.

Asociaţia Pro Youth, prin înfiinţarea întreprinderii sociale Eco Bio Processing, va crea cinci locuri de muncă, în oraşul Vălenii de Munte, pentru persoane aparţinând grupurilor vulnerabile. Totodată, întreprinderea socială Eco Bio Processing va avea un impact economic important asupra micilor producători locali care îşi vor putea valorifica în acest fel producţia proprie.

Proiect pentru dezvoltarea economiei sociale

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (lider de parteneriat) în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului OLT (Partener 1), Asociaţia Consorţiul pentru Educaţiei şi Dezvoltare Durabilă ”România Europeană” (Partener 2), Asociaţia ”Mesagerii Pro-Natura” (Partener 3), Redis Consult SRL (Partener 4), Asociaţia Cluster Economie şi Asistenţă Socială (Partener 5), Asociaţia Pro-Youth (Partener 6) şi Asociaţia Matvei Nicolescu (Partener 7) implementează, începând cu data de 03.11.2014 pentru 12 luni, proiectul POSDRU/168/6.1/S/144616, ”VALORificarea oportunităţilor de inserţie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Întreprinderi Sociale VALORIS”.

Acest proiect este cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Numărul de referinţă al programului (CCI): 2007RO051PO001, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Majoritar de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Cea mai nouă producție a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spații alternative. ,,Lost in Transition” pornește de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate și acțiune, între stagnare și reacție, între rutină și inovație.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.