Lohengrin, Wagner şi Myron Michailidis, la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/lohengrin-wagner-si-myron-michailidis-la-opera-nationala-bucuresti/

Director Artistic al Operei Naţionale din Grecia, Myron Michailidis, este invitatul special al Operei Naţionale Bucureşti. Michailidis va dirija vineri, 23 mai, de la 18.30, opera Lohengrin de Richard Wagner, în regia lui Ştefan Neagrău.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2014

Spectacolul „Lohengrin” se adresează sensibilităţii, în momente de emoţie, tandreţe, pioşenie. Se adresează raţiunii, prin simboluri, metafore, laitmotive vizuale şi celor care acum cred şi celor care acum cercetează… (Ştefan Neagrău – regizor)

Născut în 1968 în Creta, maestrul Michailidis a studiat pianul la Atena şi dirijatul la Academia de Muzică din Berlin, unde printre mentori l-a avut și pe sir Simon Rattle. Este, de asemenea, licenţiat în drept la Universitatea din Atena.

Din anul 2011 este Director Artistic al Operei Naţionale din Grecia, după o carieră importantă în care a fost Director General şi dirijor principal al Orchestrei Naţionale din Salonic (până în 2004), iar între anii 1999 şi 2004, dirijor permanent al Operei din Saxonia de Est, Germania.

De-a lungul carierei sale, Myron Michailidis a dirijat mai multe orchestre importante din Germania, Israel, Italia, Cehia, Mexic, Slovacia, Polonia, Portugalia, precum şi cu majoritatea filarmonicilor din Grecia.

LOHENGRIN – INFO

23 mai, ora 18.30

Operă în trei acte de Richard Wagner

Libretul de Richard Wagner

Dirijor: Myron Michailidis (invitat)

Coordonator artistic, lighting designer: arh. Cătălin Ionescu Arbore

Regia: Ştefan Neagrău

Scenografia: Adriana Urmuzescu

Maestru de cor: Stelian Olariu

Mişcarea scenică: Ileana Niculescu

Rolurile principale vor fi interpretate de invitatul Marius Vlad Budoiu (rolul Lohengrin), Iulia Isaev (Elsa), Valentin Vasiliu (Telramund), Madeleine Pascu (Ortrud).

Foto cu Lohengrin şi Myron Michailidis – ONB

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.