Love Building si O vară foarte instabilă, proiectate la Festivalul de la Göteborg
https://www.ziarulmetropolis.ro/love-building-si-o-vara-foarte-instabila-proiectate-la-goteborg/

Lungmetrajele „O vară foarte instabilă”, de Anca Damian, „Love Building”, de Iulia Rugină, şi „Quod erat demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki, vor fi proiectate la cea de-a 37-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg.

Un articol de Petre Ivan|10 ianuarie 2014

Lungmetrajele „O vară foarte instabilă”, de Anca Damian, „Love Building„, de Iulia Rugină, şi „Quod erat demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki, vor fi proiectate la cea de-a 37-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg.

De asemenea, filmul „Carmen”, de Doru Niţescu, care va fi proiectat în secţiunea Cinci continente a festivalului, spune povestea unei familii care se luptă pentru viaţa micuţei Carmen. Din distribuţie fac parte Maia Morgenstern, Adrian Titieni, Mimi Brănescu şi Rodica Lazăr.

Proiectat în secţiunea Divina Comedie, „Love Building” este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic.

14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.

Lungmetrajul „O vară foarte instabilă”, proiectat în secţiunea Cinci continente, spune povestea lui Daniel, un scoţian care, dintr-un joc de-a ficţiunea, este prins între două femei, între dragoste şi pasiune.

Ziua foarte călduroasă şi perturbaţiile atmosferice violente din timpul nopţii marchează fundalul acestei poveşti urbane, plasată într-un oraş continental.

Love Building

Tot în secţiunea Cinci continente va fi prezentat filmul „Quod Erat Demonstrandum”, scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki.

Filmul are ca punct de plecare decizia unui matematician (Sorin Leoveanu) de a publica o cercetare într-o revistă de specialitate a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului, notează Mediafax.

Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg se va desfăşura în perioada 24 ianuarie – 3 februarie.

Foto: Love Building, Quod Erat Demonstrandum – Cinemagia (Toma Laptes)

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.