„Love is in the ART”, la prima ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/love-is-in-the-art-la-prima-editie/

Prima ediţie a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 şi 15 noiembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în faţa publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziţii foto, proiecţii de film şi concerte.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Vineri, 13 noiembrie 

Bucureștenii sunt așteptați la Teatrelli, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, unde vor avea parte de un show impresionant gândit de Momo Sanno, un artist a cărui carieră se întinde pe parcursul a 15 ani, perioadă în care a dansat în peste 2.000 de spectacole, în prezența a 2.000.000 de spectatori. Momo Sanno își fascinează audiența de fiecare dată printr-un mix inedit de stiluri de dans, tehnici și influențe, reușind constant să creeze momente vibrante.

Înainte de reprezentație, de la ora 18:00, la Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, va avea loc vernisajul expoziției foto Love is in the Photography, semnată de Vlad Eftenie, un nume extrem de apreciat când vine vorba de fotografia urbană, și de Adi Bulboacă, unul dintre cei mai talentați fotografi de teatru.

Tot pe 13 noiembrie, de la ora 19:30, la Teatrul de Comedie, bucureștenii sunt așteptați la spectacolul „La vita e bella”, de Radu F. Alexandru, în regia lui Vlad Cristache, cu Delia Seceleanu, Cristian Iacob, Delia Nartea, Alexandru Conovaru.

De asemenea, organizatorii Love is in the ART îi invită pe cinefili, vineri seară, la proiecția filmului „Happy, Happy”, de Anne Sewitsky, la J’ai Bistrot, de la ora 19:00.
Lungmetrajul spaniol „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a câștigat trofeul TIFF 2014, va fi proiectat, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Green Hours din București, în cadrul primei ediții a evenimentului Love is in the ART.

Sâmbătă, 14 noiembrie

Love is in the ART va continua sâmbătă, de la ora 19:00, cu spectacolul de teatru „Edith Piaf”, scenariul și regia semnate de Mălina Andrei la Teatrelli, iar la Green Hours cu proiecția filmului „Love Bus: cinci povești de dragoste din București”, de la ora 22:30. În programul proiecțiilor de film se află și „Io sono l’amore”, un lungmetraj regizat de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton și Flavio Parenti, o tragică poveste de dragoste aşezată în superba metropolă Milano la final de mileniu. Filmul, programat sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19:00, urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată.

Cei mici sunt așteptați de la ora 18:00, în sala Teatrului Excelsior, unde actorii de la Teatrul Ion Creangă le-au pregătit spectacolul „Spaima zmeilor”, de Mihai Ion și Gelu Colceag. Teatrul de Artă își deschide porțile publicului, de la ora 19:15, pentru avanpremiera „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, piesă care îi are în distribuție pe Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.
Duminică, 15 noiembrie

Ziua de duminică pune în scenă, la Teatrelli, de la ora 19:00, spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, în regia lui Dan Tudor, iar la J’ai Bistrot, cinefilii vor putea viziona, începând cu ora 19:00, „Hasta la Vista”, de Geoffrey Enthoven.

INFO

Love is in the ART este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Mai multe informații pe fb/loveisintheheartbucharest.

14
/02
/21

Biografiile au întotdeauna enigmele lor. Când sunt privite prin prisma amintirii, celebre sau anonime, ființele umane nu se dezvăluie niciodată întru totul. Ion Andreescu, pictorul care a împărțit aceeași epocă cu Mihai Eminescu, este unul dintre exemple. Creator important, el rămâne totuși un necunoscut pentru posteritate.

12
/02
/21

Expoziția „Povești de iubire”, dedicată îndrăgostiților și tuturor romanticilor, va fi deschisă între 12-28 februarie în zona Peek and Cloppenburg (etaj 1) și îi va purta pe vizitatori într-o călătorie în istoria intimă a României. Tot aici, curioșii vor avea ocazia să-și facă fotografii la un panou stilizat cu expresia „Te iubesc” scrisă în peste 100 […]

11
/02
/21

Nu tot timpul lucrările de artă stau cuminți, pe pereții muzeelor și în spațiile de expunere special gândite, așteptând publicul avizat să le facă o vizită. Câteodată arta iese în stradă, face gălăgie și trage de mânecă bicicliștii, curierii și trecătorii grăbiți. Cam de acest fel sunt lucrările expuse la micuța galerie neconvențională Celula de artă, din B-dul Carol nr. 53, care a pregătit în luna februarie doua expoziții care întorc privirile.

08
/02
/21

O nouă expoziție propusă de spațiul expozițional Arbor.art.room îi va seduce cu siguranță, începând din această săptămână, pe iubitorii de artă şi frumos din Capitală. Joi, 11 februarie 2021, între orele 17.00 şi 21.00, la Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), va avea loc deschiderea expoziţiei unui artist tânăr și original, Giuliano Nardin, expoziție intitulată misterios „Nimic nou la Podul Săbăreni“ (perioadă de vizitare: până pe 7 martie 2021), o inedită propunere expoziţională realizată împreună cu curatorul Doinel Tronaru, la propunerea managerului cultural Victoria Nagy Vajda.

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).