„Love is in the ART”, la prima ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/love-is-in-the-art-la-prima-editie/

Prima ediţie a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 şi 15 noiembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în faţa publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziţii foto, proiecţii de film şi concerte.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Vineri, 13 noiembrie 

Bucureștenii sunt așteptați la Teatrelli, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, unde vor avea parte de un show impresionant gândit de Momo Sanno, un artist a cărui carieră se întinde pe parcursul a 15 ani, perioadă în care a dansat în peste 2.000 de spectacole, în prezența a 2.000.000 de spectatori. Momo Sanno își fascinează audiența de fiecare dată printr-un mix inedit de stiluri de dans, tehnici și influențe, reușind constant să creeze momente vibrante.

Înainte de reprezentație, de la ora 18:00, la Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, va avea loc vernisajul expoziției foto Love is in the Photography, semnată de Vlad Eftenie, un nume extrem de apreciat când vine vorba de fotografia urbană, și de Adi Bulboacă, unul dintre cei mai talentați fotografi de teatru.

Tot pe 13 noiembrie, de la ora 19:30, la Teatrul de Comedie, bucureștenii sunt așteptați la spectacolul „La vita e bella”, de Radu F. Alexandru, în regia lui Vlad Cristache, cu Delia Seceleanu, Cristian Iacob, Delia Nartea, Alexandru Conovaru.

De asemenea, organizatorii Love is in the ART îi invită pe cinefili, vineri seară, la proiecția filmului „Happy, Happy”, de Anne Sewitsky, la J’ai Bistrot, de la ora 19:00.
Lungmetrajul spaniol „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a câștigat trofeul TIFF 2014, va fi proiectat, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Green Hours din București, în cadrul primei ediții a evenimentului Love is in the ART.

Sâmbătă, 14 noiembrie

Love is in the ART va continua sâmbătă, de la ora 19:00, cu spectacolul de teatru „Edith Piaf”, scenariul și regia semnate de Mălina Andrei la Teatrelli, iar la Green Hours cu proiecția filmului „Love Bus: cinci povești de dragoste din București”, de la ora 22:30. În programul proiecțiilor de film se află și „Io sono l’amore”, un lungmetraj regizat de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton și Flavio Parenti, o tragică poveste de dragoste aşezată în superba metropolă Milano la final de mileniu. Filmul, programat sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19:00, urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată.

Cei mici sunt așteptați de la ora 18:00, în sala Teatrului Excelsior, unde actorii de la Teatrul Ion Creangă le-au pregătit spectacolul „Spaima zmeilor”, de Mihai Ion și Gelu Colceag. Teatrul de Artă își deschide porțile publicului, de la ora 19:15, pentru avanpremiera „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, piesă care îi are în distribuție pe Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.
Duminică, 15 noiembrie

Ziua de duminică pune în scenă, la Teatrelli, de la ora 19:00, spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, în regia lui Dan Tudor, iar la J’ai Bistrot, cinefilii vor putea viziona, începând cu ora 19:00, „Hasta la Vista”, de Geoffrey Enthoven.

INFO

Love is in the ART este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Mai multe informații pe fb/loveisintheheartbucharest.

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.