„Love is in the ART”, la prima ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/love-is-in-the-art-la-prima-editie/

Prima ediţie a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 şi 15 noiembrie, în mai multe spaţii din Bucureşti, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în faţa publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziţii foto, proiecţii de film şi concerte.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Vineri, 13 noiembrie 

Bucureștenii sunt așteptați la Teatrelli, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, unde vor avea parte de un show impresionant gândit de Momo Sanno, un artist a cărui carieră se întinde pe parcursul a 15 ani, perioadă în care a dansat în peste 2.000 de spectacole, în prezența a 2.000.000 de spectatori. Momo Sanno își fascinează audiența de fiecare dată printr-un mix inedit de stiluri de dans, tehnici și influențe, reușind constant să creeze momente vibrante.

Înainte de reprezentație, de la ora 18:00, la Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, va avea loc vernisajul expoziției foto Love is in the Photography, semnată de Vlad Eftenie, un nume extrem de apreciat când vine vorba de fotografia urbană, și de Adi Bulboacă, unul dintre cei mai talentați fotografi de teatru.

Tot pe 13 noiembrie, de la ora 19:30, la Teatrul de Comedie, bucureștenii sunt așteptați la spectacolul „La vita e bella”, de Radu F. Alexandru, în regia lui Vlad Cristache, cu Delia Seceleanu, Cristian Iacob, Delia Nartea, Alexandru Conovaru.

De asemenea, organizatorii Love is in the ART îi invită pe cinefili, vineri seară, la proiecția filmului „Happy, Happy”, de Anne Sewitsky, la J’ai Bistrot, de la ora 19:00.
Lungmetrajul spaniol „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a câștigat trofeul TIFF 2014, va fi proiectat, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Green Hours din București, în cadrul primei ediții a evenimentului Love is in the ART.

Sâmbătă, 14 noiembrie

Love is in the ART va continua sâmbătă, de la ora 19:00, cu spectacolul de teatru „Edith Piaf”, scenariul și regia semnate de Mălina Andrei la Teatrelli, iar la Green Hours cu proiecția filmului „Love Bus: cinci povești de dragoste din București”, de la ora 22:30. În programul proiecțiilor de film se află și „Io sono l’amore”, un lungmetraj regizat de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton și Flavio Parenti, o tragică poveste de dragoste aşezată în superba metropolă Milano la final de mileniu. Filmul, programat sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19:00, urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată.

Cei mici sunt așteptați de la ora 18:00, în sala Teatrului Excelsior, unde actorii de la Teatrul Ion Creangă le-au pregătit spectacolul „Spaima zmeilor”, de Mihai Ion și Gelu Colceag. Teatrul de Artă își deschide porțile publicului, de la ora 19:15, pentru avanpremiera „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, piesă care îi are în distribuție pe Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.
Duminică, 15 noiembrie

Ziua de duminică pune în scenă, la Teatrelli, de la ora 19:00, spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, în regia lui Dan Tudor, iar la J’ai Bistrot, cinefilii vor putea viziona, începând cu ora 19:00, „Hasta la Vista”, de Geoffrey Enthoven.

INFO

Love is in the ART este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Mai multe informații pe fb/loveisintheheartbucharest.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.