LSD Theatre Show: supradoză de originalitate, la Godot Cafe
https://www.ziarulmetropolis.ro/lsd-theatre-show-supradoza-de-originalitate-la-godot-cafe/

Godot Cafe Teatru Bucureşti prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 18.30, spectacolul „LSD Theatre SHOW“ de Christopher Durang, cu Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, un concept interactiv, care implică activ publicul în poveste şi îl ademeneşte în zone în care adevărurile sunt spuse prin dans, actorie şi muzică live.

Un articol de Dan Boicea|17 februarie 2014

Godot Cafe Teatru Bucureşti prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 18.30, spectacolul „LSD Theatre SHOW“ după o piesă de Christopher Durang, cu Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, un concept interactiv care implică activ publicul în poveste şi îl ademeneşte în zone în care adevărurile sunt spuse prin dans, actorie şi muzică live.

„Miercuri aliniem planetele, eliberăm energiile negative şi echilibrăm respiraţiile. Vă aşteptăm să facem «convergenţa armoniilor» cu un show de teatru dublu premiat! Să fie într-un ceas bun –  18.30! Pe foarte curând!“ – invitaţia lansată de actriţa Isabela Neamţu deschide calea către un tur de forţă actoricesc, în stilul spectacolelor din Off-ul newyorkez.

Implicarea artiştilor în proiect a fost totală. Au găsit singuri textul, apoi şi-au construit spectacolul, de la zero, cumpărând singuri materialele pentru costume şi pentru decor şi imaginând apoi scene posibile.

Efortul lor de creativitate a dat roade. Matei Chioariu a fost recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent (de orice) 2013 şi cu Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul Maratonului de Teatru Independent – Bucharest Fringe 2013.

Cei doi actori au făcut echipă cu regizorul Horia Suru, cu scenograful Marian Văsii şi cu Rufi, pentru live sound design, pentru a vorbi despre cel mai puternic drog al societăţii contemporane: mass-media.

lsd theatre show

Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, în spectacolul „LSD Theatre Show“

Showul demască, ironic, instrumentele manipulării: senzaţionalismul ieftin şi iluzia fericirii prin consum. Manifestul artistic pledează, fară să braveze, pentru recâştigarea accesului la propria individualitate, într-o societate cu „ochi goi“.

„Isabela Neamţu şi Matei Chioariu au făcut un spectacol curajos, de forţă, care nu trebuie ratat sub nici o formă. Doi actori minunaţi, într-o piesă răscolitoare.“

Ana Mărgineanu, regizor

Dramaturgul Peca Ştefan recomandă spectacolul şi pentru că acesta aduce în faţa publicului românesc un text al unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi americani contemporani, Christopher Durang, câştigătorul premiului Tony în 2013.

INFO

Godot Cafe Teatru (Str. Blănari, nr. 14, Bucureşti)

LSD Theatre Show

Regia: Horia Suru

Cu: Isabela Neamţu, Matei Chioariu

Durata: 1h 35

Preț bilet: 30 lei

Foto din LSD Theatre Show – Radu Bădoiu şi Petru Sosa

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

A fost o vreme când ideea de a te cultiva, de a înţelege arta în accepţia ei cea mai diversă, apoi de a colecţiona opere de valoare şi a le expune îi cuprinsese şi pe români. Între aceştia, Anastisie Simu, de obârşie balcanică, cu proprietăţi bine gospodărite în judeţele Teleorman şi Brăila, decide, în 1910, să întemeieze un muzeu.

07
/12
/16

„La UNTEATRU, luna decembrie e o lună ca oricare altă. Tot cu cadouri, tot cu mult teatru, cu multă muzică, tot cu bucurie și amintiri minunate. Sperăm că ultima lună din an să fie plină de daruri din care să facem și noi parte. Fă-ți cadou o experiență!” - iată provocarea lansată de Andreea și Andrei Grosu, regizori și fondatori UNTEATRU.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

07
/12
/16

Anul 2099, toamna târziu, la o şcoală din Bucureşti (în continuare capitala României, cele mai apropiate capitale ale unor state vecine sunt Viena şi Moscova) mai mulţi adolescenți discută, la ora de istorie, despre eroii neamului din ultimele două secole.

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

06
/12
/16

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

06
/12
/16

Asociația de părinți PRO MUSICA „Tudor Ciortea”, în colaborare cu Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, organizează vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 18.00, la Sala PATRIA din Brașov, concertul caritabil intitulat „Muzică de poveste”.

06
/12
/16

Un șir de premiere cu piese de notorietate, puse în scenă de regizori și scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale ”parateatrale”, fac din finalul acestui an la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti o perioadă efervescentă.