Lui Gerard Depardieu i s-a propus postul de ministru al Culturii in republica rusa Mordovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/lui-gerard-depardieu-i-s-a-propus-postul-de-ministru-al-culturii-in-republica-rusa-mordovia/

Actorul Gérard Depardieu, care a primit cetăţenie rusă, a fost întâmpinat cu elogii în republica rusă Mordovia, unde i s-a propus postul de ministru regional al Culturii şi i s-a oferit o locuinţă.   La coborârea din avion pe aeroportul din Saransk, un oraş de 300.000 de locuitori şi capitala Republicii Mordovia (la 640 de […]

Un articol de Andrada Văsii|7 ianuarie 2013

Actorul Gérard Depardieu, care a primit cetăţenie rusă, a fost întâmpinat cu elogii în republica rusă Mordovia, unde i s-a propus postul de ministru regional al Culturii şi i s-a oferit o locuinţă.

 

La coborârea din avion pe aeroportul din Saransk, un oraş de 300.000 de locuitori şi capitala Republicii Mordovia (la 640 de kilometri est de Moscova), Depardieu a fost întâmpinat cu fanfară de guvernatorul regiunii federale Volga şi de femei îmbrăcate în costume tradiţionale.

„Gérard Depardieu a fost primit ca un erou la Saransk”, a declarat un jurnalist local, precizând că actorul a venit să celebreze Crăciunul rusesc, serbat pe stil ortodox vechi pe 7 ianuarie.

„Sunt foarte mulţumit, este foarte frumos aici”, a declarat Depardieu, conform agenţiei Interfax.

Gérard Depardieu s-a întâlnit sâmbătă, în staţiunea Soci (pe litoralul rus al Mării Negre), cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ocazie cu care a primit paşaportul rus. „Această scurtă întrevedere a avut loc sâmbătă seara la reşedinţa prezidenţială de la Soci”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a decis să plece din Franţa în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cetăţenii bogaţi. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunţat că decizia Consiliului Constituţional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaţilor „nu schimbă cu nimic” decizia sa de a se muta în Belgia şi a cere cetăţenie rusă.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceză unde locuiesc emigranţi bogaţi, a provocat polemici vehemente în Franţa.

 

SUrsa: Mediafax

 

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.

19
/07
/17

Romanul „Fiica Estului” (traducere din limba spaniolă de Mariana Sipoș) a fost publicat la Editura Polirom în anul 2017.

19
/07
/17

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ținut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului și de recomandările din social media.

19
/07
/17

La finele anului 2016, Franța își arăta gratitudinea față de Vladimir Cosma într-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, în picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului român, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, prin care acesta aniversa, la Palatul Congreselor din Paris, 50 de ani de activitate artistică de succes.

19
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Pentru a reda încărcătura uriaşă – deopotrivă istorică şi simbolică – a cunoscutei Bătălii de la Dunkerque din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Christopher Nolan aruncă în luptă un arsenal maiestuos în acest nou film al său, „Dunkirk”.

18
/07
/17

Unul dintre ultimele „concerte” susţinute de Ciprian Porumbescu rămâne cel din faţa mării, în Italia, din iarna lui 1882. Peste un an, pe 6 iunie 1883, avea să moară în căsuța lui din Stupca, neîmpăcat și fără să înțeleagă de ce destinul i se curmă la doar 29 de ani.

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

18
/07
/17

Concursul "Cea mai frumoasă IE" va avea loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Valea Mureșului" cu tema "Tradiția continuă!", care se va desfășura la Răstolița, în perioada 29-30 iulie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Mureș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Târgu Mureș și Centrul Creației Populare Mureș, în scopul promovării modelelor autentice.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

17
/07
/17

Universul din "Un veac de singurătate", capodopera lui Gabriel Garcia Marquez publicată în urmă cu 50 de ani, s-a transformat în sursă de inspirație pentru doi artiști urbani, care au pictat pe zidurile Bibliotecii naționale din Columbia lupte de cocoși, capete de morți și un cuplu înlănțuit.

16
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Despre o spectaculoasă docuficţiune poloneză cu viaţa de noapte a tinerilor din Varşovia. Şi despre un thriller elveţian care are ca protagonist un detectiv particular cu o minte tulburată. Acum, în iulie, în (unele) cinematografe.