„Lumea e a mea“ – Filmul de debut al regizorului Nicolae Constantin Tănase, a ajuns la jumătatea filmărilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/lumea-e-a-mea-filmul-de-debut-al-regizorului-nicolae-constantin-tanase-a-ajuns-la-jumatatea-filmarilor/

În urmă cu două săptămâni o echipă alcatuită din tineri pasionaţi a început filmările pentru lungmetrajul independent Lumea e a mea, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, după un scenariu care îi aparţine Ralucăi Mănescu.

Un articol de Andrada Văsii|5 august 2013

În urmă cu două săptămâni, o echipă alcatuită din tineri pasionați a început filmările pentru lungmetrajul independent „Lumea e a mea“, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, după un scenariu care îi aparține Ralucăi Mănescu.

Producătorii filmului sunt Tudor Giurgiu (Libra Film) și Radu Stancu (deFilm). Filmul prezintă povestea Larisei, o tînără în vârstă de 16 ani care trăiește într-un orășel lângă mare. Larisa e îndrăgostită de Florin,  Don Juan-ul liceului şi își dorește cu orice preț să ajungă cineva într-un mediu violent dominat de bani și influență.

Distribuție de pe Facebook

Distribuţia este alcătuită în principal din actori tineri, neprofesionişti, care au fost selecţionaţi pe parcursul acestui an prin intermediul reţelei de socializare Facebook.  Din distribuţie fac parte: Ana Maria Guran, Ana Vatamanu, Oana Rusu şi Iulia Ciochină. Director de imagine este Daniel Kosuth, iar costumele şi scenografia au fost asigurate de Adeline Andreea Bădescu.

„Cred că Nicolae Constantin Tănase este cea mai proaspătă nouă voce a cinemaului românesc şi am mare încredere în filmul lui de debut. E un demers curajos, aş zice chiar kamikaze, filmarea unei poveşti dificile, folosind neprofesionişti în rolurile principale şi lucrând cu o echipă restrânsă şi fără experienţă în filmul de lungmetraj. Vizionând însă primele secvenţe filmate la malul mării cred că pariul va fi câştigat şi «Lumea e a mea“ va fi marea surpriză cinematografică a anului 2014“.

Tudor Giurgiu,
producător

Pentru dezvoltarea lung metrajului său de debut: „Lumea e a mea”, regizorul a primit un stagiu de rezidență la Berlin în anul 2011.

Lumea e a mea

Filmările se întind pe perioada a aproximativ patru săptămâni şi se desfăşoară în Constanţa și București. Filmul nu beneficiază de nicio susţinere din partea Centrului Naţional al Cinematografiei sau a vreunei alte instituţii publice, fiind realizat din fonduri exclusiv private.

Info:

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara anului viitor (2014).

Foto credit: „Lumea e a mea“

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.