„Luminile ghetoului”, un spectacol dedicat Zilei Internaționale a Holocaustului
https://www.ziarulmetropolis.ro/luminile-ghetoului-un-spectacol-dedicat-zilei-internationale-a-holocaustului/

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită duminică, 27 Ianuarie, de la ora 19.00, la premiera spectacolului „Luminile ghetoului”, dedicat Zilei Internaţionale a Holocaustului. Intrare liberă!

Un articol de Liliana Matei|25 ianuarie 2019

Din cele mai ascunse colțuri ale Europei, și până la marile capitale ale bătrânului continent, rânjetul hidos al fascismului ne urmărește. Copii și bătrâni, tați și fii, frați și surori, toți deopotrivă suntem prinși în reflectorul de urmărire al ghetoului.

Spectacolul este o călătorie inspirată de muzica inedită scrisă de supraviețuitorii Holocaustului, în acele momente de grea încercare, precum și de texte ce reflectă cea mai mare crimă a secolului XX.

Din distribuția spectacolului fac parte Dorina Păunescu, Geni Brenda Vexler, Roxana Guttman, Mihai Ciucă, Mircea Drîmbăreanu, Viorica Bantaș, Lucian Ionescu, Mihai Nițu, Andrei Miercure, Matei Bantaș, acompaniați de TES Orchestra – Bogdan Lifșin, Rodica Gancea, Feras Sarmini, Sergiu Marin, Mihai Pintenaru. Scenariul și regia spectacolului sunt semnate de Andrei Munteanu, iar conducerea muzicală îi aparține lui Bogdan Lifșin.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare prealabilă la adresa de mail [email protected]!

Mai multe detalii despre activitatea și programul Teatrului Evreiesc de Stat puteți găsi pe site-ul oficial TES: www.teatrul-evreiesc.ro.

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.