Lungmetrajul „MO”, selectat în Competiția Oficială a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo
https://www.ziarulmetropolis.ro/lungmetrajul-mo-selectat-in-competitia-oficiala-a-festivalului-international-de-film-de-la-sarajevo/

Debutul regizoral al lui Radu Dragomir, „MO”, va avea premiera internaţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, unde a fost selectat în competiţia oficială, alături de alte 8 filme. Din distribuţia filmului fac parte Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz şi Mădălina Craiu.

Un articol de Liliana Matei|18 iulie 2019

Prezentat în avanpremieră la TIFF, „Mo” a fost primit cu căldură atât de către public, cât și de către presă și critica de specialitate. Pornind de la un caz real, „Mo” spune povestea a două prietene care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor. După ce îl roagă să mai dea examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul.

„Filmul MO a fost selectat anii trecuți la CineLink Sarajevo, în etapa de scenariu și, ulterior, Work in Progress. Am sperat să ajungă și în competiția oficială, așa că acum sunt foarte bucuros că lungmetrajul meu de debut va avea premieră internațională la Sarajevo”, spune regizorul Radu Dragomir.

Festivalul de la Sarajevo e cel mai important festival de film din Europa de Est. Deși un festival relativ tânăr, la ediția cu numărul 25 acum, Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo și-a câștigat în ultimii ani un loc între cele mai importante festivaluri din Europa.

Premiera „MO” va avea loc în prezența regizorului Radu Dragomir, a actorilor Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz și Mădălina Craiu, a directorului de imagine Liviu Mărghidan și a producătorului Ruxandra Flonta.

Filmările pentru „Mo” au avut loc în 2017 și 2018 la București. O producțuie Scharf Film Production și Strada Film. Director de imagine: Liviu Mărghidan, montaj: Tudor Popescu, sunet: Marius Stănescu, art director: Gabriel Bucur, costume: Adina Bucur. Film realizat cu sprijinul CNC, finanțator: Media Investment și Optimum Media.

Filmul va putea fi văzut pe ecranele din România de pe 4 octombrie, distribuit de Bad Unicorn.

Detalii pe pagina oficială de Facebook.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.