Maia Morgenstern duce spectacolul „Mic şi-al dracu“ la Festivalul de Storytelling de la Tel Aviv
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-duce-spectacolul-mic-si-al-dracu-la-festivalul-de-storytelling-de-la-tel-aviv/

Actriţa Maia Morgenstern va fi prezentă la Festivalul Internaţional de Storytelling de la Tel Aviv, care va avea loc în perioada 24 – 25 septembrie, cu spectacolul ,,Mic şi-al dracu”.

Un articol de Andrada Văsii|24 august 2013

Actriţa Maia Morgenstern va fi prezentă la Festivalul Internaţional de Storytelling de la Tel Aviv, care va avea loc în perioada 24 – 25 septembrie, cu spectacolul „Mic şi-al dracu“.

„Mic şi-al dracu’“ este o comedie savuroasă având-o ca protagonistă pe Maia Morgenstern, alături de care evoluează coregraful Valentin Roşca.

Scenariul şi regia îi aparţin cunoscutei artiste, pornind de la poezii şi anecdote, poante, calambururi, rime vesele scrise de Ion Pribeagu, pseudonimul artistic al lui Isac Lazarovici, poet şi umorist evreu originar din România. Spectacolul va fi jucat la Teatrul Givatayim, pe 24 septembrie şi va avea subtitrare în limba engleză.

Nu este un spectacol de amploare, ci unul mic şi-al dracu’. Pe lângă zâmbetele pe care le va stârni, va provoca şi momente de nostalgie pentru umorul de altădată, pentru muzica de atunci. Spectacolul cuprinde şi multe cuplete de odinioară.

Maia Morgenstern,
actriță

De asemenea, spectacolul „Noi, românii”, al cărui moderator şi povestitor va fi Yoel Rippel, va avea loc pe 25 septembrie, notează Mediafax.

Evenimentul, care propune cântece, povestiri şi fragmente de umor românesc, îi va avea ca participanţi pe Maia Morgenstern, Lia Koenig, Yaakov Bodo, Sandra Sadeh, Gabby Sadeh şi Iris Lackner.

Foto credit: Teatrul Evreiesc de Stat (Site)

09
/01
/15

Joi, 15 ianuarie 2015, de la ora 19.00, pe scena Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc o reprezentație cu piesa Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule? de Cătălin Ștefănescu, în regia lui Alexandru Dabija, cu actorii Marcel Iureș și George Mihăiță. Produs de Teatrul ACT, spectacolul este o adaptare după romanul Moromeții de Marin Preda.

09
/01
/15

“Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film străin, este inclus în programul “9 pentru Oscar” la Cinema Studio din București. Evenimentul are loc în capitală între 9 și 15 ianuarie, cu o săptămână înaintea anunțării nominalizărilor celei de 87-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Cele două proiecții sunt programate duminică, 11 ianuarie, de la ora 14:00 și joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

09
/01
/15

În luna ianuarie, publicul de toate vârstele are ocazia de a viziona unul dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate.

09
/01
/15

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va oferi publicului în 2015 - pe lângă cele 35 de spectacole din repertoriul current – piese de actualitate și povești nemuritoare citite în cheie contemporană, întâlniri cu marea dramaturgie în viziuni de referință, cu piesa românească și cu spectacolul de autor.

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.