Maia Morgenstern, în premieră la Schaubühne
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-in-premiera-la-schaubuhne/

Joi, 8 septembrie, a avut loc la Teatrul Schaubühne, din Berlin, premiera spectacolului ”Empire”, de Milo Rau. Din distribuţia spectacolului au făcut parte Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karazissitis şi Rami Khalaf.

Un articol de Petre Ivan|13 septembrie 2016

Evenimentul, extrem de important pentru mișcarea teatrală europeană, nu a trecut neobservat nici de celebrul regizor Thomas Ostermeier, director artistic al Teatrului Schaubühne:

”Atât Teatrul Schaubühne, cât și eu, suntem foarte încântați de faptul că Maia Morgenstern, această excelentă actriță a Europei, joacă la noi la teatru în acest moment! Prestația ei emoționantă din această importantă producție a lui Milo Rau a fost extrem de bine primită încă de la premiera de joi seara. Suntem mândri și totodată onorați să o avem aproape, pe lângă ceilalți minunați actori din această producție, pe directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din București, Maia Morgenstern!”Maia Morgenstern

Proiectul ”Empire” vine în completarea și încheierea trilogiei dramaturgului și regizorului Milo Rau. După ”The Dark Ages” și ”The Civil Wars”, ”Empire” ne spune povestea refugiaților rătăciți într-o ”nouă Europă”.

Participarea mea la acest proiect poate fi analizată pe mai multe planuri. La o primă vedere, este tema refugiaților, o temă care ne atinge pe toți, care stârnește multe patimi, multe controverse, multe luări de poziții, multe atitudini dintre cele mai antagonice, multe teme abordate de societate. Una spunem în public, altele sunt sentimentele, resentimentele, răbufnirile pe care le purtăm cu noi, tarate de-a lungul vremii. Din educație, din spaima că dă bine sau că nu dă bine o anumită poziție. Una declarăm în societate sau pe rețelele de socializare, și altele sunt sentimentele adânci care ne macină, cu care ne luptăm. (Maia Morgenstern)

Au fost patru zile consecutive (8-11 septembrie) în care spectacolul ”Empire” s-a jucat pe scena Teatrului Schaubühne, cu casa închisă.

Următoarele reprezentații programate vor avea loc la Bydgoscz, în Polonia, la finalul lunii septembrie, și la Lausanne, în perioada 5-8 octombrie.

Foto:  Maia Morgenstern, Empire – Teatrul Evreiesc de Stat

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?