„Malmkrog”, în regia lui Cristi Puiu, va avea premiera extraordinară în Franța pe 2 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/malmkrog-in-regia-lui-cristi-puiu-va-avea-premiera-extraordinara-in-franta-pe-2-iulie/

Drama de epocă pentru care Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Regizor în cadrul Secţiunii Encounters a prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Berlin (20 februarie – 1 martie) va avea premiera extraordinară pe marile ecrane franceze pe 2 iulie

Un articol de Liliana Matei|1 iulie 2020

O capodoperă plină de intensitate”, așa cum îl descriu criticii internaționali, Malmkrog, cel mai recent film semnat de regizorul Cristi Puiu, va avea premiera extraordinară în Franța pe 2 iulie, distribuția internațională fiind asigurată de Shellac films.

Filmul să fie adus publicului român în cadrul TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania la începutul lunii august.

Malmkrog este până în prezent cel mai provocator proiect al cineastului român: o ecranizare de epocă, cu un scenariu semnat de Cristi Puiu care reprezintă o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu). Filmul este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici sunt în germană, rusă și maghiară. Decorul și costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuția filmului fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

Trăim în prezent zorii unor ideologii noi și o viziune discutabilă despre lume. Textul lui Soloviov este mai mult decât actual. Vorbim despre lumea de azi, din 2020, dar mi-e teamă că este vorba și despre lumea din 2300”, afirma regizorul Cristi Puiu într-un interviu acordat după premiera mondială a filmului Malmkrog de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, când presa străină a punctat relevanța filmului pentru scrutarea realității în care trăim.

După premiera franceză, Malmkrog își continuă parcursul pentru public și va fi prezentat în avanpremieră românească în cadrul TIFF – Festivalului Internațional de Film Transilvania la Cluj, la începutul lunii august.

Malmkrog a deschis în această iarnă Secțiunea Encounters a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, unde a intrat în competiție cu alte 14 filme din întreaga, regizorul Cristi Puiu fiind recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun Regizor în cadrul acestei secțiuni.

Malmkrog este o coproducție România, Serbia, Elveția, Suedia, Bosnia și Macedonia de Nord.

Filmul Malmkrog beneficiază de susținerea Centrului Național al Cinematografiei, a Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române.

MALMKROG a film by Cristi Puiu – Trailer from Shellac films on Vimeo.

Foto: Mandragora

25
/11
/14

În mai puțin de două luni de la premiera mondială a scurtmetrajului “Artă” în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, regizorul român a fost distins cu patru premii. Din distribuția filmului fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus și tânăra Iulia Crișan.

25
/11
/14

Sute de suvenire din "epoca de aur" de la Hollywood, inclusiv 30 de obiecte din recuzita filmului "Casablanca" au fost scoase la vânzare la o licitaţie organizată luni seară, la New York, de casa Bonhams. Printre acestea pianul din filmul "Casablanca" sau costumul de leu purtat de actorul Bert Lahr în filmul "Vrăjitorul din Oz" (1939), realizat dintr-o blană naturală de leu.

25
/11
/14

Regizorul neozeelandez Peter Jackson (53 de ani) va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 8 decembrie. Va fi cea de-a 2.538-a distincţie de acest tip acordată unei personalităţi a cinematografiei mondiale.

25
/11
/14

CRONICĂ DE FILM „Pașaport de Germania”, realizat de Răzvan Georgescu, este un documentar eficient - informații satisfăcătoare, narațiune limpede, limbaj vizual lipsit de artificii inutile -, care completează reflecția asupra trecutului comunist, dintr-o perspectivă mai puțin uzată.

24
/11
/14

Regizorul Ioan Cărmăzan a mărturisit că filmează un lungmetraj poliţist, după un scenariu original scris de Titi Popescu, în care Mihai Mălaimare deţine rolul principal, pelicula urmând să se intituleze "Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim".

24
/11
/14

InterComFilm, distribuitorul filmului Paddington în România, alături de Grand Cinema & More sprijină accesul la educație al copiilor din medii defavorizate. Astfel, 5 lei din prețul fiecărui bilet la Paddington, cumpărat pe 6 decembrie, va fi donat în acest scop către Organizația Salvați Copiii.

21
/11
/14

Vineri, 28 noiembrie, va avea loc premiera națională a omnibusului Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, proiect ce reunește patru scurtmetraje românești independente, produse în 2014: O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină).

21
/11
/14

Cineastul britanic Paul Greengrass, regizorul filmelor din franciza "Ultimatumul lui Bourne", va regiza o adaptare cinematografică a romanului "1984", de George Orwell, informează bbc.com.

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.

18
/11
/14

Comedia Annie, un muzical clasic, marca Broadway, care a încântat publicul generaţii întregi, vine pe marile ecrane într-o viziune nouă, contemporană, produsă de Columbia Pictures. Micuţa actriţă Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la Oscar, o interpretează pe Annie, o copilă orfană, dar optimistă, care se dovedeşte a fi suficient de tare ca să reziste pe străzile New York-ului, în 2014.

18
/11
/14

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF, 10-14 decembrie) dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.