Man.In.Fest 2015 – statuilor vivante și spectacole stradale pe străzile Clujului
https://www.ziarulmetropolis.ro/man-in-fest-2015-statuilor-vivante-si-spectacole-stradale-pe-strazile-clujului/

Statui vivante şi spectacole stradale din 9 ţări vor umple străzile Clujului între 22 şi 24 mai, la cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Experimental Man.In.Fest. Printre invitaţii de top ai festivalului se numără campionii mondiali ai statuilor vivante, olandezii de la Beeldje Living Statues şi fostul campion european al performance-urilor de acelaşi fel, Damian McKinnon.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2015

Man.In.Fest 2015 / Locațiile evenimentelor vor fi Bulevardul Eroilor, Piața Matei Corvin și Muzeul de Artă, în timp ce trupele invitate vin din Spania, Germania, Olanda, Grecia, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Austria și România.

Spectacolele din acest an reunesc teme și abordări teatrale diverse, de la teatru de păpuși până la performance-uri cu teme sociale și politice. Cei de la Beeldje Living Statues vor prezenta la Cluj două spectacole de statui vivante interactive, bazate pe relația directă cu publicul, Sing along și Photographer and his assistant.

Spaniolii de la Totum Teatre aduc la Man.In.Fest spectacolul experimental Inevidenza, un show care s-a bucurat de un mare succes pe străzile Barcelonei, în timp ce grecii de la Experimental Theater of Thrace vor prezenta o producție puternic ancorată în situația social-politică actuală a Europei, Tea Time Europe.

De asemenea, publicul va putea vedea statui vivante spectaculoase, ca impunătoarea Devenir a portughezei Helena Reis sau pitoreștii Cossacks ai invitaților din Ucraina.Man.In.Fest 2015

Dincolo de evenimentul propriu-zis, ne propunem să creăm la Cluj o cultură a teatrului stradal și un centru de întâlnire pentru cei maivaloroși artiști de stradă din Europa. Reluăm și în acest an colaborări construite deja la edițiile trecute și ne bucură faptul că putem să vorbim deja despre o rețea internațională a festivalurilor de profil, printre care se numără și Man.In.Fest –  Ștefan Filip, directorul festivalului.

Festivalul din acest an va include și o competiție, în care publicul va putea să voteze performance-ul preferat, alături de juriu. Premiul cel mare va fi în valoare de 1500 de euro.

Man.In.Fest este unul dintre puţinele festivaluri de teatru stradal din România. Evenimentul a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral naţional creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic existente în afara ţării.

Programul complet al evenimentelor:

Vineri, 22.05

B-dul Eroilor, 16:00 – 19:00

Man.In.Fest 2015 Photographer and his assistant – Beeldje Living Statues (NL)

Cossacks (UA)

Devenir – Helena Reis (POR)

Granny Nadka – Ashton Ka (BG)

Stillman Theatre – Damien McKinnon (AUT)

Clod’o (DE)

18:00 – 21:00, Casa Matei Corvin

Cântăreții din Bremen – Teatrul Ciufulici (RO)

Varina – Helena Reiss & Samuel Buton (POR)

Golden – Philippe Rives (DE)

22:00, Muzeul de Artă

Tea Time Europe – proiecție video (r. Giorgos Zamboulakis)

Sâmbătă, 23.05

B-dul Eroilor, 16:00 – 19:00

Devenir – Helena Reis (POR)

Sing along – Beeldje Living Statues (NL)

Golden – Philippe Rives (DE), Clod’o (DE), Paper Men (UA)

18:00 – 21:00, Casa Matei Corvin

Granny Nadka – Ashton Ka (BG)Man.In.Fest 2015

Stillman Theatre – Damien McKinnon (AUT)

Inevidenza – Totum Teatre (ESP)

Varina – Helena Reiss & Samuel Buton (POR)

22:00, Muzeul de Artă

Tea Time Europe – proiecție video (r. Giorgos Zamboulakis)

Duminică, 24.05

B-dul Eroilor, 16:00 – 19:00

Stillman Theatre – Damien McKinnon (AUT)

Golden – Philippe Rives (DE)

Devenir – Helena Reis (POR), Granny Nadka – Ashton Ka (BG)

Varina – Helena Reiss & Samuel Buton (POR)

18:00 – 21:00, Casa Matei Corvin

Contrast (UA)

Sing along – Beeldje Living Statues (NL)

Clod’o (DE)

22:00, Muzeul de Artă

Tea Time Europe – spectacol (r. Giorgos Zamboulakis)

Foto: Man.In.Fest 2015 – facebook.com/maninfestcluj

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.