Marcel Dragomir a murit la vârsta de 70 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-dragomir-a-murit-la-varsta-de-70-de-ani/

Compozitorul Marcel Dragomir, celebru pentru melodii precum „Să mori de dragoste rănită”, „Să te gândeşti din când în când la mine”, „Un albastru infinit”, şi-a pus amprenta pe o generaţie de cântăreţi, de la regretata Mihaela Runceanu la celebrele Corina Chiriac, Angelea Similea şi Mirabela Dauer.

Un articol de Petre Ivan|9 martie 2015

Marcel Dragomir a murit luni, la vârsta de 70 de ani, potrivit unui anunţ al lui Rareş Dragomir, fiul compozitorului.

Compozitorul Marcel Dragomir s-a născut pe 30 octombrie 1944, la Câmpina. Studiile muzicale le-a început la Liceul „George Enescu” din Bucureşti (1961 – 1966), continuându-le la Conservatorul Bucureşti (1966 – 1971), potrivit site-ului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR).

A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971 – 1982) şi redactor principal la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984 – 1994), a realizat emisiuni de radio şi de televiziune.

De asemenea, Dragomir a  scris muzică uşoară, muzică de teatru şi film şi a făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava – 1972, Dresda – 1984, Slîncev Briag – 1986).

L-am cunoscut pe Marcel Dragomir şi am şi colaborat cu el. A fost un compozitor foarte bun. Din nefericire, în ultima perioadă, n-a mai scris. Era foarte supărat că nu se mai aud la radio piesele lui. A fost un coleg foarte bun, am fost şi prieteni de familie, un tip foarte discret, care nu voia să deranjeze. A fost un om deosebit şi familist – Stela Enache.

„Este o veste care a căzut ca un trăsnet. Încă o dată, constat, cu amărăciune, că despre oameni care au făcut istorie în arta românească, mai ales în divertismentul aşa-zis uşor, se vorbeşte cel mai mult în clipa morţii, după care sunt aruncaţi din nou în uitare. Vorbim despre un compozitor care a scris foarte multe şlagăre intrate în istorie, a colaborat cel mai mult şi cel mai frumos cu Angela Similea. Să nu uităm că poate unul dintre cele mai mari şlagăre nemuritoare, alese într-o sută dintre cele mai frumoase, este «Să mori de dragoste rănită», cântat aşa de frumos de Angela, care-i aparţine (lui Marcel Dragomir, n.r.), şi multe altele”, a spus la rândul său Corina Chiriac.

Foto: Marcel Dragomir – wikipedia, facebook

10
/04
/15

Celebrul violonist Andre Rieu a pregătit un mesaj special de Paște în limba română pentru fanii din România. Bilete pentru concertele din iunie susțiute de André Rieu în Piața Constituției din București sunt încă disponibile prin rețeaua Eventim.

08
/04
/15

O frumoasă seară muzicală de primăvară, cu titlul „SONATE CELEBRE”, este propunerea violonistei CRISTINA ANGHELESCU şi a pianistului MIHAI UNGUREANU pentru iubitorii muzicii, prin recitalul de vineri, 17 aprilie (ora 19.00), de la Sala Radio.

08
/04
/15

Vin ruşii! Pe 23 septembrie, peste o sută de instrumentişti, muzicieni şi dansatori ai Red Army Choir - Corul Armatei Roşii. vor lua cu asalt Sala Palatului din Bucureşti pentru un concert memorabil.

07
/04
/15

Două staţii din Iași au fost transformate în staţii interactive, în cadrul unui proiect outdoor multimedia de comunicare urbană, realizat de WINK, agenţia Namogo și managementul pub-ului britanic The Trumpets.

04
/04
/15

RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din Bucureşti mai ales prin concertele şi recitalurile de la Sala Radio şi celui din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”, va susţine pe 9 aprilie 2015 un recital extraordinar la LISABONA, cu prilejul inaugurării noului sediu al Institutului Cultural Român (ICR).

02
/04
/15

Astăzi, maestrul Gică Petrescu, îndrăgitul cântăreţ şi compozitor de muzică uşoară, populară şi de petrecere, ar fi împlinit... 100 de ani.

01
/04
/15

Dedicată celebrării carierei artistice a basului Mihnea Lamatic, solist al Operei Naţionale Bucureşti, Gala Aniversară Mihnea Lamatic aduce în prim-plan cele mai importante roluri de operă şi operetă pe care artistul le-a interpretat pe parcursul carierei sale. Evenimentul are loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Opera Națională București.