Marcel Iures deschide Festivalul UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-deschide-festivalul-undercloud-cu-spectacolul-absolut/

Luni, 1 septembrie 2014, se deschide cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut” de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2014

Anul acesta este prima ediție internațională și primul an în care festivalul se transformă în bursa de spectacole.

Până pe 11 septembrie, la Muzeul Țăranului Român, festivalul aduce în fața publicului 32 de spectacole, producții ale teatrelor independente din Bucuresti și spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul “Blind Hamlet” prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franța (spectacolul “A l’ombre de core” prezentat în Festivalul de la Avignon) și Ungaria (spectacolul “Asteptandu-l pe Godot”).

Sub norul de teatru de anul acesta se adună actori precum Marcel Iureș, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Medeea Marinescu și foarte mulți actori tineri și foarte tineri.

Detalii despre toate distribuțiile și programul complet al spectacolelor găsiţi pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro

George Ivașcu şi Sanda Manu, în juriul UNDERCLOUD

Juriul celei de-a șaptea ediții este format din actorul George Ivașcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.Marcel Iures

Valori Undercloud:

–           Se definește prin calitate, nu prin cantitate.

–           Promovează valoarea înaintea notorietăţii…autenticitatea înaintea comercialului.

–           Se adresează persoanelor fără vârstă, fără prejudecăți și fără fiţe.

–           E cool ca atitudine, e kinky ca vibrație, e sănătos ca spirit, e necesar pentru ca e pe bune.

“Undercloud susține artiști tineri și cu experiență care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu și-ar dori ci pentru că nu le dețin, în schimb produc din bani privati…oxigen cultural.” – Chris Simion, regizor & scriitor – Directorul Festivalului.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat în curtea Muzeului Țăranului Român.

Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informații suplimentare la numarul de telefon 0727.100.856.

Foto cu Marcel Iures, Festivalul UNDERCLOUD – undercloud.ro

23
/04
/17

Memorie și uitare. Povești comune, istorii personale și utopii. Nouă zile de sărbătoare teatrală, la TESZT 2017. Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, își aniversează cea de-a zecea ediție între 20 și 28 mai.

23
/04
/17

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

21
/04
/17

Sub sloganul „Nottara 70 – mai tânăr ca niciodată”, Teatrul Nottara sărbătorește, în perioada 14 – 21 mai, 70 de ani de existență printr-un mini-festival. Sărbătoarea Teatrului Nottara va fi deschisă, pe 14 mai, la Sala George Constantin, cu spectacolul „Vestul singuratic” de Martin McDonagh, în regia lui Cristi Juncu, cu Florin Piersic jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Ioana Calotă/ Corina Dragomir.

21
/04
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, va avea premiera oficială în România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie). Filmul se va bucura de o serie de proiecții speciale în Cluj, în prezența regizorului și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

21
/04
/17

Începe ediția a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” și „Complet străini” în premieră în România, trei proiecții inedite sing-along și concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului.

21
/04
/17

Momentul de grație / Their Finest (r. Lone Scherfig), un film de epocă plin de detalii sublim recreate, încărcat de emoție, dramatism dar și de umor britanic autentic, va fi proiectat în închiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, duminică, 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Cinepolitica are loc în perioada 20 – 23 aprilie la Cinema Elvire Popescu și Institutul Balassi din București.

20
/04
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE „Nu poţi fi profet în ţara ta”, aceste înţelepte vorbe poplare se potrivesc celui care, plecat la 10 ani din Iaşi, şi-a făcut o carieră remarcabilă mai ales în străinătate. Educat la Paris, modelat de iezuiţi (care l-au învăţat matematică), urmează Şcoala navală din Brest. Îşi adaugă un doctorat în Drept la Bruxelles, intră în serviciul diplomatic român şi... călătoreşte.

20
/04
/17

„4 Blocks”, cea mai titrată miniserie europeană a momentului, va fi lansată în România, luna viitoare, de canalul de televiziune TNT. Producția a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secțiunii „Berlinale Special Series”.

20
/04
/17

Ultima zi, cel mai recent lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, va fi lansat în cinematografele românești în 12 mai, distribuit de Independența Film. După ce a fost prezentat în avanpremieră internațională la TIFF 2016, unde a primit Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj românesc, Ultima zi va închide anul acesta Festivalul Filmului European, în 11 mai.

20
/04
/17

După marele succes de anul trecut al „Oedip-ului” enescian, sprijinit de către Institutul Cultural Român din Londra, parteneriatul nostru cu Opera Regală Covent Garden continuă cu un eveniment avându-l în centru pe tenorul Teodor Ilincăi, care revine pe prestigioasa scenă de operă londoneză în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.