Maria Raducanu şi ilustratele ei cu urzici…
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-raducanu-si-ilustratele-ei-cu-urzici/

Sâmbăta, 1 Martie, “de la orele 19 si ceva, spre 20.00, cant despre urzici patimase, spanac inrourat de sentimente, loboda cu inima, soare instabil, mugurasi, depresie, anxietate…”, spune Maria Raducanu, care vă invită să o vedeţi şi să o ascultaţi pe scena Teatrului de Artă Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|28 februarie 2014

Sâmbăta, 1 Martie, “de la orele 19 si ceva, spre 20.00, cant despre urzici patimase, spanac inrourat de sentimente, loboda cu inima, soare instabil, mugurasi, depresie, anxietate…”, spune Maria Raducanu, care vă invită să o vedeţi şi să o ascultaţi pe scena Teatrului de Artă Bucureşti.


Având una dintre cele mai speciale voci din lume, Maria Răducanu combină bocetele româneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul şi cu improvizaţia, pentru a da viaţă unei muzici pure (Tzadik, John Zorn).

Maria Răducanu e un nume greu în jazz, dar nici pe departe o divă dintre cele care pretind adoraţie, lux ori devotament veşnic.

Nu se numără nici printre „muzicienii cu patalama”. N-o căutaţi în paginile presei mondene, nici la emisiunile căznit jucăuşe de la televizor. Şi în ziare îi veţi citi rar numele.

O găsiţi în penumbra unei săli mici, unde luminează scena fără licurici sintetici şi stele născute de computer. Glasul îi umple de culori spaţiul din jur. Aşa şi-a câştigat admiraţia celor care pun preţ pe jazz.

Maria Raducanu

Preţul biletului: 30 lei. Biletele se pot achizitiona de joi pana duminica, intre orele 18-21, de la caseria aflata in incinta teatrului | [email protected].

Foto cu Maria Raducanu – wikipedia, facebook

16
/02
/15

Doi compozitori al căror destin artistic este legat prin relaţia conflictuală descrisă (în formă ficţionalizată) în celebra piesă de teatru „Amadeus” (şi în pelicula cinematografică omonimă) - MOZART şi SALIERI – şi doi muzicieni români de mare valoare - dirijorul CRISTIAN MĂCELARU şi violonistul ALEXANDRU TOMESCU - se întâlnesc pe scena Sălii Radio!

13
/02
/15

Danny McCulloch, basistul trupei The Animals, a murit la vârsta de 69 de ani, în urma unui infarct pe care l-a suferit pe 29 ianuarie. Copiii rockerului britanic - Natasha, Nina, Tara şi Alistair - au anunţat această veste cu ocazia unui concert tribut organizat în memoria tatălui lor.

11
/02
/15

Frank DiLeo, un fost manager al lui Michael Jackson, ar fi spus că starul pop a fost ţinta unui asasinat al mafiei, în anii 1980, pe care el a reuşit să îl împiedice, potrivit unei biografii a lui DiLeo realizate de fostul său partener de afaceri, Mark Lamica,

10
/02
/15

Zilele trecute s-au decernat premiile Grammy, probabil cele mai importante premii ale industriei discografice mondiale, în orice caz, cele mai importante de pe teritoriul nord-american.

09
/02
/15

Opera Națională Română Iași prezintă, în premieră națională, un spectacol de teatru coregrafic marca Gigi Căciuleanu, „Imagine all the people”, după John Lennon. Reprezentaţia va avea loc de Valentine's Day - sâmbătă, 14 februarie 2015 - de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

05
/02
/15

Radio România Muzical și Muzeul Național Cotroceni organizează un concert de muzică veche românească susținut de ansamblul “Imago Mundi”. În sala Cerchez a Muzeului Cotroceni, joi, 26 februarie, de la ora 19.00, va avea loc un eveniment cu semnificații speciale – înregistrarea acestui concert va reprezenta România în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte ale Uniunii Europene de Radio, “Ziua muzicii vechi”, programată, în fiecare an, pe 21 martie.

05
/02
/15

Anul 2015 marchează o premieră extraordinară: sâmbătă, 7 februarie, una dintre lucrările de referință ale compozitorului George Enescu, Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, va fi interpretată pe o scenă londoneză de către presitgioasa London Philharmonic Orchestra, în sala Royal Festival Hall a Southbank Centre, chiar pe malul Tamisei.

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.