Maria Tanase, Nadia Comăneci şi Picasso, la licitaţie – „Posters and Photography”
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-tanase-nadia-comaneci-si-picasso-la-licitatie-posters-and-photography/

Un număr de 114 fotografii ale unor personalităţi din lumea artei şi sportului, printre care Pablo Picasso, Nadia Comăneci şi Maria Tănase, precum şi afişe de film şi reclame sunt scoase la licitaţie online, pe 27 iulie, la ora 21.00, de casa Lavacow, sub titlul „Posters and Photography”.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2015

Cel mai ridicat preţ de pornire în licitaţia Lavacow îl are fotografia „Pablo Picasso 1947”, realizată de Willy Maywald, estimată la 1.400 de euro, urmată fiind de afişele Jocurilor Olimpice de la Munchen 1972 realizate de Peter Phillips şi Allan Jones, al căror preţ porneşte de la 500 de euro.

Între afişele prezente în colecţia scoasă la licitaţie se află şi creaţia lui LeRoy Neiman întruchipând-o pe Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, al cărei preţ de pornire este de 400 de euro, dar şi o fotografie din 1974 cu portarul Rică Răducanu.

Nu lipsesc nici posterele unor filme semnate de Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Radu Jude, Cristi Puiu, Tudor Giurgiu şi Călin Peter Netzer, dar şi fotografii cu Federico Fellini, Francis Ford Coppola, Woody Allen, Emir Kusturica, Bruce Willis, Al Pacino şi Juliette Binoche sau imagini cu Maria Tănase şi regele Mihai I al României.

Foto: Maria Tanase, Nadia Comăneci şi Picasso – lavacow.com

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.