Marian Râlea transformă Parcul Sub Arini din Sibiu într-un tărâm al poveștilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/marian-ralea-transforma-parcul-sub-arini-din-sibiu-intr-un-taram-al-povestilor/

Abracadabra, Teatrul Vostru şi Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu prezintă sâmbătă, 8 iunie, şi duminică, 9 iunie, de la ora 11.00, în Parcul Sub Arini, spectacolul „Aventura“.

Un articol de Andrada Văsii|7 iunie 2013

Abracadabra, Teatrul Vostru și Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu prezintă sâmbătă, 8 iunie, și duminică, 9 iunie, de la ora 11.00, în Parcul Sub Arini, spectacolul „Aventura“.

Programul dezvoltat de Marian Râlea pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se înscrie în secțiunea „Teatrul şi Lumea Copilăriei“. Inițiat acum doisprezece ani, proiectul a devenit deja o tradiție și reprezintă unul din punctele importante de pe agenda de evenimente din acest an de la Sibiu.

În anii care au urmat ediţiei din 2001, copiii au participat la spectacolele interactive Abracadabra cu diferite teme educative: 2002 – „Teatrul şi lumea copilăriei“, 2003 – „Jocul de-a Teatrul: Povestiri după piesele lui Shakespeare“, 2004 – „Duhuri bune, duhuri rele“, 2005 – „Joc, Copilărie, Teatru“, 2006 – „Cetatea“, 2007 – „Cetatea“, 2008 – „Jocul de-a teatrul“, 2009 – „Poveştile Lumilor Apuse“, 2010 – „Judecata poveştilor sau Cine are dreptate“, 2011 – „Teatrul Naţional pentru Copii“ şi 2012 – „10 ani de poveste“.

Mare atenţie! În calea vostră vor apărea personaje Bune, dar şi personaje Rele. De acestea veţi putea trece doar antrenându-vă inteligenţa şi curajul. Aventura Teatrală se va termina atunci când veţi descoperi   COMOARA DIN PARC.

Marian Râlea,
actor

Anul acesta Magicianul a pregătit o serie de surprize pentru cei mici, care vor deveni din nou eroi de poveste în spectacolul „Aventura“. Spectacolul are la bază formula jocului prin improvizație și preia elemente din mitologia românească fiind o experiență dătătoare de energie prin participarea activă la povestea prezentată.

Info:

Participarea la eveniment se face gratuit, iar spectacolul se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 7 – 16 iunie 2013.

Foto credit: Mihaela Marin

06
/09
/14

Teatrul Nottara pregăteşte pentru noua stagiune, premiere ale unor regizori de succes, ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, expoziţii, aniversări şi alte evenimente inedite. O parte dintre producţiile teatrului vor participa în acest an, la festivaluri în ţară sau vor avea turnee în străinătate. 

06
/09
/14

Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociaţia Culturală “Pro Valores” și Radio România Cultural vă invită în perioada 4 – 12 octombrie 2014, la un regal poetico – muzical.

05
/09
/14

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015.

05
/09
/14

A mai rămas o zi până la startul primei ediții a Festivalului de Artă și Cultură Urbană Creative Fest. În primul weekend al toamnei, între 16:00- 23:00, în Parcul Tineretului (Aleea Centrală), bucureșteni de toate vârstele sunt invitați să celebreze creativitatea alături de unii dintre cei mai talentați artiști.

05
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Adaptare a celebrei nuvele a lui Panait Istrati, „Kyra Kyralina” este reconfirmarea epuizării ca regizor a lui Dan Pița, în pofida insistenței sale de a dovedi contrariul. Un film livresc, fără suflu și departe de a reda pasiunile ucigătoare care domină povestea din sursa literară de inspirație.

05
/09
/14

Debut în forţă, la cea de-a cincea ediție a Les Films de Cannes à Bucarest (24 și 30 octombrie), care programează în deschidere unul dintre cele mai puternice filme lansate anul acesta la Cannes, Leviathan, în regia lui Andrei Zviaghințev.

05
/09
/14

Recitesc, la nici jumătate de deceniu de la apariție, “Harta și teritoriul”, de Michel Houellebecq. Nu obișnuiesc să recitesc atât de repede. Și atunci, de ce?