Mariana Nicolesco şi Radu Varia, Membri ai Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere
https://www.ziarulmetropolis.ro/mariana-nicolesco-si-radu-varia-membri-ai-academiei-europene-de-stiinte-arte-si-litere/

Soprana Mariana Nicolesco, membră de onoare a Academiei Române, şi istoricul de artă român Radu Varia, doctor în Istoria Artei şi Civilizaţiei al Universităţii din Paris, membru de onoare al Royal Scottish Academy, au fost aleşi Membri ai Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2018

Tot zilele trecute Radu Varia a devenit Membru al Academiei Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg, din care fac parte 34 de laureaţi ai Premiului Nobel.

„Dedic acest titlu memoriei geniului salzburghez care a fost Herbert von Karajan – a declarat Radu Varia – amintindu-mi cu emoţie că după repetiţiile, concertele ori spectacolele pe care le dirija la Felsenreitschule, el se replia în superba-i reşedinţă din Anif, înota timp de o oră şi, înainte de-a adormi, parcurgea pagină cu pagină cartea mea Brâncuşi, spunând că nimic nu-i aducea ca aceasta sentimentul de pace sufletească”.

Legenda foto: Mariana Nicolesco şi Radu Varia îşi salută prietenii din lumea întreagă de pe înălţimile Hong Kongului, după cursurile Master Class oferite de celebra artistă la Universitatea din Shenzhen şi după conferinţa despre Brâncuşi susţinută de istoricul de artă.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).