Marius Constantinescu îşi lansează cartea la Festivalul Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-constantinescu-isi-lanseaza-cartea-la-festivalul-enescu/

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din Bucureşti, volumul „Cortez”.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din București, volumul „Cortez”.

Povestea vieţii celebrei Viorica Cortez este mărturisită în cadrul dialogurilor pe care mezzo-soprana le-a purtat cu Marius Constantinescu pe parcursul vizitei de anul trecut a jurnalistului la Paris.

Evenimentul de lansare a volumului „Cortez” este organizat în cadrul Festivalului „George Enescu” şi se bucură de prezenţa celebrei mezzo-soprane alături de autorul volumului şi de invitaţii speciali care vor lua cuvântul: criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu, Mihai Constantinescu (director Artexim, organizator al Festivalului Internaţional „George Enescu”) şi Mihai Stan (Preşedintele Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură).

Marius Constantinescu își descrie cartea astfel: ,,O incursiune reală, prin text şi imagini, în viaţa unui artist unic, o întâlnire fascinantă în spaţiul personal şi profesional al artistei, dar şi o vizită virtuală în culisele celor mai importante teatre de operă din lume… Fără a le cere, a le aştepta sau a le închipui, acestea sunt doar trei dintre promisiunile pe care mi le-a împlinit această poveste”.

Marius Constantinescu – jurnalistul care a scris o carte

Marius Constantinescu este cunoscut telespectatorilor din emisiunile realizate sau prezentate la TVR („Marile picturi ale lumii”, „V… de la vizual”, „Jurnal Cultural”, „Profil. Poveste. Personaj”, „România Frumoasă”), dar şi din interviurile cu totul speciale, unele dintre ele în exclusivitate, pe care acesta le-a realizat cu personalităţi de renume internaţional, printre care se numără scriitorul Salman Rushdie, dirijorul Antonio Pappano, producătorul de film Jan Harlan, scriitorul Amos Oz, dirijorul şi compozitorul Jordi Savall, pianista Helene Grimaud, soprana Angela Gheorghiu.

Marius Constantinescu este câştigătorul a două premii ale Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (A.P.T.R.), în 2007 şi 2012. Ideea volumului „Cortez” a câştigat în 2012 concursul pentru rezidenţe culturale oferite de Institutul Cultural Român de la Paris.

Marius Constantinescu

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din București, volumul „Cortez”.

Şi la ediţia de anul acesta a Festivalul „George Enescu”, Marius Constantinescu se numără printre jurnaliştii TVR care sunt gazdele telespectatorilor şi care realizează în direct scurte interviuri cu artiştii în culisele festivalului.

În plus, cei care vor să vadă Festivalul Enescu prin ochii unui jurnalist meloman pot citi articolele bloggerului Marius Constantinescu pe site-ul TVR dedicat ediţiei a XXI-a a festivalului (enescu.tvr.ro, secțiunea „Blog”). Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

Info:

Volumul „Cortez” este publicat de Editura Baroque Books & Arts, cu sprijinul Asociației pentru Muzică Artă şi Cultură, concepţia grafică aparţinându-i Anei Wagner.

Foto credit: TVR

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

27
/02
/20

Fragmente esențiale dintr-o carte-monument „Balcanii. De la sfârșitul Bizanțului până azi”, de Mark Mazower (profesor de istorie la Columbia University).

25
/02
/20

Ernesto Sábato (1911-2011) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori argentinieni din secolul XX, dacă nu cel mai important. Alături de Borges și Cortázar, Sábato a dat o viață nouă literaturii sud-americane.

21
/02
/20

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate. Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

16
/02
/20

Pe 12 februarie s-au împlinit 126 de ani de la nașterea uneia dintre scriitoarele cele mai cunoscute ale României interbelice. Purtând un pseudonim pe care l-a dezagreat dar care a consacrat-o, Otilia Cazimir a fost o feministă a vremii ei, dar și iubita discretă a unui alt mare poet.

09
/02
/20

În „Fata cu Leica” (Editura Art, 2019), Helena Janeczek spune extraordinara poveste a fotografei Gerda Taro, prima femeie fotograf ucisă pe front și partenera legendarului Robert Capa. O carte de neratat!

09
/02
/20

Născut pe 9 februarie 1940, la Cape Town, scriitorul sud-african J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (2003), împlinește astăzi 80 de ani. Cartea pe care v-o propunem este primul său roman, „Ținuturi în crepuscul” (Editura Humanitas Fiction).

06
/02
/20

Vineri, 21 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea”, apărut de curând la Editura Polirom, în traducerea Biancăi Alecu.

05
/02
/20

Pentru că februarie este luna iubirii (veți constata atât pe 14 februarie, cât și pe 24), ne-am gândit ce carte s-ar putea dovedi perfectă atât pentru doamne și domnișoare, cât și pentru domni. Am optat pentru „Cele zece iubiri ale lui Nishino”, de Hiromi Kawakami (Polirom, 2015, traducere din japoneză de Florin Oprina).