Marius Manole în dialoguri Nocturne cu Marina Constantinescu, la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-in-dialoguri-nocturne-cu-marina-constantinescu-la-tvr-1/

Actorul Marius Manole vorbeşte despre publicul rus de teatru, cariera de actor, viaţă, moarte şi teatru, în 24 octombrie, la ora 24.00, pe TVR 1, TVR HD şi TVR+. 

Un articol de Petre Ivan|23 octombrie 2014

„Actorul este un specimen destul de dificil şi un animal destul de scârbos. Nu rezistă în haită dacă nu are un şef foarte puternic”, îşi începe Marius Manole povestea. Vorbind despre regretul de a nu fi avut un mentor la început de carieră, Marius Manole face, la Nocture de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o radiografie a propriei meserii.

Invitatul Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 24 octombrie, este actorul Marius Manole. Din această toamnă, poveştile culturale depănate în miez de noapte, la Nocturne, pot fi urmărite fiecare vineri, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Nocturne cu Marius Manole_1643

Marina Constantinescu şi Marius Manole, în platoul emisiunii „Nocturne“

Invitatul Nocturnelor este, deşi nu-i place să spună asta cu voce tare, unul dintre cei mai iubiţi, apreciaţi şi solicitaţi actori ai momentului. Angajat al Teatrului Naţional, dar care lucrează şi la Teatrul Bulandra, Metropolis, la Teatrul de Comedie, la Arcub, la Godot etc., Marius Manole are zile cu 3 sau chiar 5 spectacole pe zi, în piese pe care orice actor le visează.

Întors de la Moscova, unde a jucat în piesa „Însemnările unui nebun”, de Gogol, Marius Manole are cele mai calde amintiri despre ruşi: „Ruşii sunt un public draguţ. Ori noi suntem foarte buni, ori ei sunt foarte îngăduitori!”

Într-o emisiune ca o spovedanie, Marius Manole mărturiseşte: „Când am venit în Bucureşti, mă deranja că nu aveam amintiri, nu aveam de ce să mă leg. Pentru mine, oraşele poartă numele persoanei de care m-am îndrăgostit acolo”. Iar Marina Constantinescu vine cu o completare: „În orice poveste de teatru există iubire, pentru că teatrul vorbeşte despre oameni. Şi chiar şi când există multă ură, tot despre iubire este vorba!”

„Acum m-am agăţat de viaţă. Ani la rândul am crezut că teatrul este punctul de care am nevoie, că e insula mea. Până când mi-am dat seama că meseria o poţi face atunci când iubeşti viaţa, nu când o urăşti. Cum am făcut eu…”, se destăinuie Marius Manole în aceeaşi ediţie a Nocturnelor. De urmărit vineri, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile.” Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook – facebook.com/NocturneTVR.

Foto cu Marius Manole – TVR

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.