Marius Manole, la Berlin, cu “Marea iubire a lui Sebastian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-la-berlin-cu-marea-iubire-a-lui-sebastian/

“Marea iubire a lui Sebastian”, cu Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria şi Istvan Teglas, va fi prezentat, pe 15 ianuarie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2014

“Marea iubire a lui Sebastian”, cu Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria şi Istvan Teglas, va fi prezentat, pe 15 ianuarie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Astfel, cu această ocazie, ICR Berlin se va transforma într-un cafe-teatru, după conceptul cafenelei Godot din Bucureşti, unde piesa a fost deja jucată cu mare succes.

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa „Jocul de-a vacanţa”, spectacolul-lectură „Marea iubire a lui Sebastian” are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi marea actriţă a perioadei interbelice, interpretată de Rodica Mandache.

Ajunsă la bătrâneţe, Leny Caler se lasă furată de nostalgie, evocându-l imaginar pe tânărul Mihail Sebastian (Marius Manole), care apare învăluit în fum, precum o umbră a trecutului.

Dialogurile imaginare dintre cei doi îndrăgostiţi se intercalează cu replicile Corinei şi ale lui Ştefan Valeriu, personajele din piesa lui Sebastian „Jocul de-a vacanţa”, care se derulează în paralel în extremităţile scenei şi cu secvenţele muzicale menite să reconstruiască atmosfera Bucureştiului interbelic.

Marius Manole

Rodica Mandache a însufleţit sute de personaje, între care Mama în „E doar sfârşitul lumii”, Helena în „Visul unei nopţi de vară”, Zinaida „Ivan cel Groaznic”, Adel „Joi.MegaJoy”, Kote „Woyczeck”, Charlotta Ivanova în „Livada de vişini”.

Marius Manole

Marius Manole este unul dintre cei mai activi actori români ai noii generaţii.

În 2007, i-a fost acordat, la gala UNITER, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. A obţinut şi premiul FestCo pentru rol principal, premiul pentru Tineri Creatori acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor şi marele premiu la Festivalul de Teatru Imagine.

După roluri în piese importante ale TNB, Teatrului de Comedie şi Teatrul Bulandra, Ana-Ioana Macaria a obţinut premiul Fundaţiei Silvia Popovici pentru Nina Zarecinaia şi premiul pentru cea mai valoroasă prezenţă tânără în Festivalul Naţional de Teatru, notează Mediafax.

La cei 32 de ani ai săi, actorul şi dansatorul Istvan Teglas are deja în spatele său o carieră impresionantă: peste 40 de roluri pe scenele „mari” şi pe cele independente din Bucuresti, Cluj Napoca, Timişoara şi alte oraşe din ţară.

Foto cu Marius Manole și Rodica Mandache – Teatrul Godot și TVR

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

11
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de vineri, 12 decembrie, este actriţa Oana Pellea. Realizatoarea Marina Constantinescu spune despre Oana Pellea că face parte din întâlnirile vieţii ei. Aceasta ediţie Nocture este despre popasurile importante ale vieţii, despre oamenii pe care îi porţi cu tine chiar şi când aceştia nu mai sunt, despre amintiri. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

10
/12
/14

„Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, se joacă luni, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul unteatru. Cu o notă aparte de mistic, spectacolul este o invitație pentru fiecare spectator de a descoperi lumea fermecată a lui Gabi, o adolescentă pasionată de literatură și de scris.

10
/12
/14

Se poate întâmpla să fim convinși că știm semnificația unui cuvânt și să aflăm, surprinși, că eram în eroare. Până să cunoaștem sensul corect, cu siguranță am căzut în capcanele pleonasmelor.