Mastering The Music Business continuă în 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/mastering-the-music-business-continua-in-2021/

Cea de-a şasea ediţie a conferinţei Mastering The Music Business, primul şi cel mai mare eveniment international organizat în România pe teme de industrie muzicală, continuă şi în 2021.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2020

Într-un format hibrid, offline, dar și online, #MMB6 va avea loc în perioada 18-20 mai 2021, la Hotel Caro și la Club Expirat. Timp de trei zile, Bucureștiul se va transforma în kilometrul zero al muzicii, devenind locul în care artiști din toate genurile muzicale se vor reîntâlni și vor avea ocazia să împărtășească idei cu profesioniști de succes din toate colțurile lumii.

Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB, a declarat că „deși 2020 a fost un an extrem de dificil și aveam toate premisele pentru a renunța, nu ne-am dat bătuți. După ediția de criză din vară, am văzut cât de mult contează să fim consecvenți, să credem în pasiunea pe care o avem și mai ales am văzut cât de mult valorează pentru comunitatea de artiști, producători, organizatori de evenimente și pentru întreaga industrie schimbul de bune practici și sprijinul reciproc. Așa că ne-am încărcat bateriile, iar în 2021 facem o ediție hibrid, o parte online și o parte offline, astfel încât să ne asigurăm că respectăm normele impuse de autorități în contextul generat de răspândirea coronavirus, fără să ignorăm rolul pe care îl avem de jucat în evoluția industriei muzicale.”

Cea de-a șasea ediție a Mastering the Music Business va aduce laolalta numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, care vor prezenta idei și tehnologii noi, dar și povești de succes. Printre speakerii deja confirmați se regăsesc: Dylan Berry (SUA), director de programe la SoundCloud Radio, dar și cunoscut producător de muzică ce a compus pentru canale de televiziune ca History și National Geographic și pentru show-uri de televiziune ca American Idol și So You Think You Can Dance, Anurag Tagat (IND), jurnalist la Rolling Stone India, Sarah-Jane Nicholson (ZA), Talent Manager în cadrul SJN Agency cunoscută pentru succesul ei de a conecta artiștii din Africa cu industria globală, Thea Lillepalu (EE), manager de producători muzicali premiați cu Grammy împreună cu NOËP – unul dintre cei mai de succes artiști din Estonia, artistul român Adrian Despot și Edy Chereji (RO), unul dintre creatorii UNTOLD și Neversea.

În 2021, Mastering The Music Business va relua și festivalul asociat MMB Showcase Festival, ce va avea loc la Club Expirat și în cadrul căruia trupe românești și internaționale vor concerta pentru a-și crea noi oportunități de business, dar și pentru a-și mări baza de fani.

Mastering the Music Business este susținută de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă.

Biletele vor fi puse în vânzare la o dată pe care o vom anunța ulterior. Biletele emise pentru ediția din martie 2020 a MMB, care a fost anulată, rămân valabile pentru ediția din 2021.

Despre MMB

Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional international organizat în România pe teme de industrie muzicală. Conferinta se adresează artiștilor,  managerilor, agentiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei – tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele cinci ediții de până acum au participat peste 300 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii.

În cadrul MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business, trupe românești și internaționale concertează atât în fața participanților la conferință, creându-și noi oportunități de business, cât și în fața publicului spectator de concerte – mărindu-și astfel  baza de fani.
Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.