Michael Haneke plănuiește un serial TV distopic
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-haneke-planuieste-un-serial-tv-distopic/

Michael Haneke, dublu câştigător al trofeului Palme d’Or atribuit în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, va crea în premieră un serial de televiziune, care se va intitula „Kelvin’s Book”, a anunţat compania germană de producţie UFAFiction.

Un articol de Petre Ivan|31 ianuarie 2018

Cineastul austriac va scrie scenariul serialului şi va regiza două sau trei episoade. „După zece filme pentru televiziune şi 12 filme pentru marele ecran, voiam să spun măcar o dată o poveste mai lungă”, a declarat Michael Haneke.

Noul serial va avea 10 episoade, va fi produs de Nico Hofmann şi Benjamin Benedict şi va fi turnat în limba engleză. Serialul va prezenta aventurile unui grup de tineri care trăiesc într-un univers distopic” situat într-un viitor apropiat.

Nu sunt cunoscute deocamdată numele actorilor care vor face parte din distribuţia acestui proiect de televiziune.

„Happy End”, cel mai recent lungmetraj al cineastului austriac în vârstă de 75 de ani, a fost lansat la Cannes în 2017. Michael Haneke a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase premii şi distincţii de prestigiu, inclusiv pentru filmele „Panglica albă” (Palme d’Or în 2009) şi „Amour” (Palme d’Or în 2013 şi Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013).

Foto: Michael Haneke – facebook

09
/05
/14

Ioana Flora a primit Premiul pentru interpretare feminină din partea Uniunii Cineaștilor din România, pentru rolul Tania din Déjà Vu (2013), producție independentă în regia lui Dan Chișu.

08
/05
/14

CRONICĂ DE FILM „#Selfie”, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, este ca o postare stridentă pe Facebook care se vrea spiritual-amuzantă şi ţipă din toţi rărunchii după like-uri, deşi e superficială şi nepăsătoare că ar putea fi considerată pueril-banală.

07
/05
/14

Sâmbătă, 10 mai și duminică, 11 mai, la Noul Cinematograf Al Regizorului Român, sunteţi invitaţi la un eveniment de marcă: proiecția trilogiei "Paradise" - semnată de austriacul Ulrich Seidl -, deliciul criticii internaționale

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.