Michael Jackson, şase ani de la dispariţia Regelui muzicii pop
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-sase-ani-de-la-disparitia-regele-muzicii-pop/

„Nu sunt niciodată mulţumit de ceva. Sunt un perfecţionist; este o parte din mine.” – Michael Jackson. În urmă cu 6 ani, pe 25 iunie 2009, cu mai puţin de o lună înaintea mult-aşteptatului turneu de revenire, se stingea din viaţă „Regele muzicii pop”, considerat cel mai de succes artist din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2015

Michael Jackson a murit la 50 de ani, în locuinţa sa din Los Angeles, în urma unei supradoze dintr-un anestezic foarte puternic, propofol.

Tratamentul medicamentos pe care artistul îl urma era prescris de doctorul său personal, Conrad Murray, angajat de firma organizatoare de concerte AEG Live pentru a fi alături de el pe parcursul celor 50 de concerte de revenire pe care urma să le susţină.

Ultimele ore din viaţa lui Michael Jackson

Pe 24 iunie, în jurul orelor 18.30, Michael Jackson ajungea la arena sportivă „Staples Center“, din Los Angeles, pentru repetiţiile de dinaintea turneului de revenire. Potrivit lui Ed Alonzo, un magiacian profesionist caree se afla la „Stapel Center“ în seara de 24 iunie, Michael Jackson s-a plâns de o laringită, iar începutul repetiţiilor, care s-au întins până după miezul nopţii, a fost amânat până la orele 21.00.

Cu toate acestea, magicianul a subliniat că Regele „arăta grozav şi avea o energie debordantă“.  A doua zi de dimineaţa, Michael Jackson nu a mai ieşit din camera sa.

Pe 25 iunie 2009, Regele muzicii pop a murit în urma unui stop cardiac cauzat de un cockteil de medicamente prescrise de medicul său personal, Conrad Murray. Principalele substanţe depistate în sistemul artistului la autopsie au fost propofolul şi lorazepamul.

Conrad Murray a fost acuzat de ucidere din culpă, după ce s-a demonstrat că îi administrase propofol pacientului său în seara de dinaintea decesului, însă doctorul s-a declarat nevinovat.

Murray a povestit că a părăsit dormitorul în care se afla Michael Jackson pentru câteva minute, iar artistul, nemaifăcând faţă insomniior severe, s-a ridicat din pat şi şi-a administrat singur doza fatală de propofol.

Doctorul a fost condmanat la patru ani de închisoare, dar a fost eliberat după doi ani, pentru bună purtare, dar şi pe motiv că închisoarea din California unde era încarcerat era prea… aglomerată.

Foto: Michael Jackson – facebook

10
/02
/16

Orchestra Filarmonicii din Berlin, situată în top zece al celor mai bine cotate orchestre din lume și desemnată în anul 2008 drept “cea mai bună orchestră din lume” (The Gramophone) deschide ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, cu două concerte care vor avea loc pe 31 august și pe 1 septembrie 2019.

09
/02
/16

Nominalizat de șapte ori la Premiile Grammy, Omar Sosa este un artist exact așa cum e Cuba. O insulă între trei continente ale muzicii, care reușește să-și definească o identitate distinctă. Va concerta pe 30 iunie, la București, în cadrul Jazz Night Out.

05
/02
/16

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00.

05
/02
/16

Un frumos recital conceput în jurul a doi mari compozitori ai repertoriului german – Beethoven și Brahms – este ceea ce ne propun miercuri, 10 februarie (19.00) la Sala Radio violonista Cristina Anghelescu (solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio) și pianistul Daniel Goiţi.

05
/02
/16

„Aphonopelma johnnycashi” se va numi păianjenul care a împrumutat numele cântăreţului Johnny Cash. Creatura cu opt picioare este neagră în întregime, așa cum se îmbrăca regretatul artist, decedat în 2003 și care cânta cu chitara sa mai ales "Man in Black", unul din hiturile sale.

02
/02
/16

Filarmonica “George Enescu”  şi  asociaţia “Clasic e fantastic” anunţă cel de-al doilea concert al anului 2016, din ciclul educativ „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. Duminică, 21 februarie, la orele 10 şi 12.30, copiii sunt invitaţi să afle povestea Bărbierului din Sevilia, capodopera de teatru muzical semnată  de compozitorul Italian Gioacchino Rossini.

01
/02
/16

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie” mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE”. 

23
/01
/16

Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms și Beethoven? Mi-am pus întrebarea înainte de a asculta două discuri apărute recent pe piață, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen și dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Și am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms și Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

22
/01
/16

Super! Pet Shop Boys lansează un nou album, cel de-al 13-lea al grupului care a cunoscut gloria cu hituri ca "West end girls", "It's a sin", "Domino Dancing" sau "Go west". Noul album, ce urmează să apară pe piaţă pe 1 aprilie, se numeşte, desigur, "Super".