Michel Gondry închide Festivalul Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/michel-gondry-inchide-festivalul-animest/

Lungmetrajul „Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky”, regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim’est va avea loc în perioada 3 – 12 octombrie

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2014

Festivalul de Film de Animaţie Anim’est va prezenta în toate secţiunile competiţiei atât animaţii care au făcut deja turul unor evenimente de profil importante, cât şi pelicule care vor avea premiera la Anim’est.

Lungmetrajul „The Boxtrolls”, de Graham Annable şi Anthony Stacchi, va deschide festivalul, pe 3 octombrie, începând cu ora 18.30, la Cinema Studio din Capitală. „The Boxtrolls” este cel mai recent proiect de anvergură al studioului american Laika.

Filmul care va închide festivalul a fost anunţat luni seară, de organizatorii evenimentului, într-o conferinţă. Este vorba despre filmul „Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky”.

„E un film special, e un film destul de greu. Chomsky e unul dintre personajele care n-a fost încă asasinat de nimeni, el a fost un super militant, şi, nu în ultimul rând, pentru că e regizat de Michel Gondry” – Mihai Mitrică, directorul Anim’est

În lumea academică, Chomsky este cunoscut pentru „teoria gramaticii generative” şi pentru contribuţiile sale în domeniul lingvisticii teoretice. El este cel care a revoluţionat întregul sistem lingvistic modern prin celebrele sale modele generative.

În afara lumii academice, Chomsky este foarte cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică şi pentru critica sa la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a altor guverne.

„Nu e un festival exclusivist, nu e festival de artă, nu vreau să duc selecţia în direcţia aia. E un festival pentru toţi, râzi, plângi. Cel mai simplu motiv pentru care publicul ar trebui să vină la Anim’est e că nu au ocazia de a vedea filmele în altă parte, în al doilea rând, e atmosfera festivalului şi apoi să vină să vadă ce înseamnă o sală plină de cinema.”, a mai spus Mitrică.

Clipul oficial vine în completarea poveştii: celebrele oiţe ale Anim’estului iau străzile cu asalt şi „electrizează” oraşul la început de octombrie.

Cea de-a noua ediţie Anim’est va avea loc în perioada 3 – 12 octombrie, la cinematografele Studio şi Elvira Popescu, precum şi în Re:Animation Hub.

Foto cu Michel Gondry şi Anim’est – cinemagia, anim’est

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.