Mici crize… şi electorale, la Fest(in), între 11 şi 18 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/mici-crize-si-electorale-la-festin-intre-11-si-18-octombrie/

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: „Mici crize… şi electorale” şi „Bulevardul Comediei”.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2014

Astfel, în cele două săli ale Teatrului Nottara – „Horia Lovinescu” şi „George Constantin” – se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum şi patru premiere ale Teatrului Nottara, dintre care două intră în competiţie, a anunţat, miercuri, Marinela Ţepuş, directoarea instituţiei, în cadrul unei conferinţe, care s-a desfăşurat în incinta Teatrului.

Festivalul, ajuns la cea de-a doua ediţie, propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită anul acesta „Mici crize… şi electorale” şi va conţine spectacole care au ca temă criza, un subiect de maximă actualitate – criza economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum şi cea electorală, resimţită cu precădere în acest an.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 11 octombrie, cu un eveniment stradal inedit, un „happening” prin care trecătorii vor fi invitaţi să devină spectatori.

JE8A4619-¬ Mihaela Marin

Imagine din spectacolul „Noul locatar“ de la Teatrul Nottara. Foto: Mihaela Marin

A doua secţiune, „Bulevardul Comediei”, prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă.

„Noul locatar”, de Eugène Ionesco, spectacol regizat de Gábor Tompa, este un important eveniment teatral, au afirmat reprezentanţii Teatrului Nottara.

În cadrul secţiunii competitive, care se va desfăşura în sala „George Constantin”, se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia.

Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: „Scene din viaţa insectelor”, de Karel Čapek (direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză), „Panică”, de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, „Bob (Fasole)”, de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Georgievski, „Brad de Crăciun la familia Ivanov”, de Al. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán, „Poker Face”, de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, „Maso (Carne)”, de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric.

Spectacolul „Rapsodie-n roz”, după „Oscar şi Tanti Roz”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan, va fi prezentat în afara competiţiei.

Rapsodie-n roz, în regia lui Alexandru Repan

Rapsodie-n roz, în regia lui Alexandru Repan

Pe „Bulevardul Comediei”, secţiune care se va desfăşura în sala „Horia Lovinescu”, vor putea fi văzute, de la ora 18.00, producţii ale unor teatre din ţară şi din Bucureşti.

Printre acestea: „Titanic vals”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), „Tartuffe sau Impostorul”, de Molière, versiunea scenică şi direcţia de scenă aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), „Play Shakespeare”, în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi „VICTOR’ia (opus 1)”, un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).

Foto cu Mici crize şi Fest(in) – în deschiderea articolului  – spectacolul „Tartuffe“, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză (foto Adriana Grand)

26
/11
/13

În cartea „Suntem ceea ce sunt amintirile noastre“ (Editura All), Marin Moraru face, printre multe altele, scurte portrete memorabile a zeci de mari actori, de la predecesori iluştri, la colegi de generaţie deveniţi prieteni de suflet şi la noile talente.

25
/11
/13

Numărul vizitatorilor în cele cinci zile ale Târgului Internaţional Gaudeamus 2013 a fost de aproximativ 115.000, faţă de 112.000 la ediţia din 2012, stabilindu-se astfel un nou record în istoria evenimentului, 75% dintre aceştia fiind şi cumpărători de carte.

25
/11
/13

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează astăzi, de la ora 20.10, filmul „Efectul Genovese“, regizat de Jon Gostin, în seria de premiere produse recent de televiziunea publică, prin intermediul Casei de Producţie TVR.

24
/11
/13

Cartea ,,Constantin Silvestri - biografie necunoscută", care cuprinde informaţii necunoscute din arhivele Securităţii despre unul dintre cei mai importanţi compozitori şi dirijori români şi unul dintre cei mai importanţi muzicieni ai secolului 20 la nivel mondial, a fost lansată la Târgul Gaudeamus.