Micul Infern inaugurează o nouă sală la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-infern-inaugureaza-o-noua-sala-la-tnb/

Micul Infern de Mircea Ştefănescu inaugurează Sala Pictura, cea de-a treia dintre sălile nou apărute în geografia teatrului TNB.

Un articol de Andrada Văsii|30 septembrie 2013

Micul Infern de Mircea Ştefănescu inaugurează Sala Pictura, cea de-a treia dintre sălile nou apărute în geografia Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). 

O comedie despre iadul conjugal, aşa cum numim, cei mai mulţi dintre noi, instituţia matrimonială, Micul Infern propune publicului contemporan – pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie – un elogiu al vieţii de familie.

Citiţi şi: INTERVIU Ilinca Goia: „Totul se plăteşte în meseria asta“

Un text la fel de actual azi, ca la data scrierii lui, în 1948, prin măiestria construcţiei şi a dialogului, prin hazul şi ironia replicilor, Micul Infern este o veritabilă comedie umană. O piesă la care vom afla dacă povara jugului conjugal se suportă mai uşor în trei şi dacă micul infern al căsniciei se poate transforma în Paradis.

Nume mari în Micul Infern

Distribuţia spectacolului reuneşte nume importante ale trupei TNB, de la Ileana Stana Ionescu / Rodica Popescu-Bitănescu, la Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

Micul Infern

Ilinca Goia şi Liviu Lucaci în spectacolul Micul Infern

Deoarece în foaierul roşu al  noii săli care se inaugurează în aceste zile se află expuse lucrări ale pictorilor Viorel Mărginean, Alexandru  Mărginean şi Olga Morărescu-Mărginean, cunoscută familie de artişti a căror creaţie marchează definitoriu istoria contemporană a plasticii româneşti, teatrul le recomandă spectatorilor să vină cu cel puţin o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Premiera oficială a spectacolului Micul Infern va avea loc vineri, 4 octombrie 2013, de la ora 19.30, la Sala Pictura (accesul se face din strada Batiştei, iar intrarea se află de-a lungul faţadei principale a teatrului, între Sala Atelier şi Sala Mare).

Prima reprezentaţie pentru public va avea loc la matineu – duminică 6 octombrie, de la ora 11.00. Biletele s-au pus deja în vânzare. Preţul biletelor este de: 40 de lei; 20 de lei; 10 lei.

Foto credit: Augustin Bucur (TNB), spectacolul Micul Infern

01
/08
/23

Cramele Recaș, partener principal al proiectului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în 2023, continuă inițiativele pentru susținerea culturii, turismului și promovării vinului românesc prin lansarea „Bufetului Simțurilor: o expoziție interactivă a elementelor care definesc experiența degustării vinului, prin folosirea simțurilor vizual, olfactiv și „gustativ”.

31
/07
/23

Cea de-a doua ediție a SUNSCREEN Film & Arts Festival va avea loc la Constanța, între 17 și 20 august 2023. Inițiat anul trecut de organizatorii celui mai mare eveniment de film din țară – TIFF, festivalul își propune să aducă în fața publicului de la malul mării cele mai noi și apreciate filme românești și internaționale, concerte și invitați speciali.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

31
/07
/23

București, 27 iulie 2023 - Bucharest International Film Festival (BIFF) revine în capitala României pentru a XIX-a ediție care se va desfășura anul aceasta în perioada 15-22 septembrie, aducând în prim plan unele dintre cele mai captivante și inspirate filme din întreaga lume.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

28
/07
/23

Cine sunt eu în relație cu tine, pe care te iubesc dar adesea abia te cunosc? Cum se modifică percepția asupra realității în funcție de ce reușim să înțelegem fragmentat din ea? O poveste despre ceea cine suntem și ce devenim în funcție de ceea ce (nu) știm, în relațiile noastre.