Mihai Măniuțiu și Adrian Sitaru, în juriul Galei HOP 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-maniutiu-si-adrian-sitaru-in-juriul-galei-hop-2017/

Regizorii Mihai Măniuţiu şi Adrian Sitaru vor face parte din juriul celei de a XX-a ediţii a Galei Tânărului Actor – HOP, care se va desfăşura în perioada 4 – 7 septembrie, la Costineşti. Din juriu vor mai face parte actorii Zsolt Bogdan, Ana-Ioana Macaria şi Alexandru Voicu – câştigătorul Premiului „Ștefan Iordache” la ediţia din 2016 a galei.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2017

Juriul de preselecție, compus din actorii Marcel Iureș, Maia Morgenstern și Petru Vutcărău, au stabilit, în perioada 10 — 12 iulie, tinerii care vor intra în concursul Galei HOP 2017.

În concursul de la Costinești vor intra în competiție 12 tineri actori și două trupe.

Juriile Galei — atât cel de preselecție, cât și cel pentru concursul final — sunt considerate esențiale pentru etapele de desfășurare a proiectului.

Adrian Sitaru

Prezența regizorului de film Adrian Sitaru în juriul II punctează deschiderea și apropierea Galei HOP de producția cinematografică. Este o dimensiune testată în ultimele ediții ale Galei prin prezența regizorului Tudor Giurgiu ca membru al juriului, în anul 2014, dar și prin prezența unor regizori și producători independenți de film, directori de casting, etc.

În același context, se înscrie și colaborarea cu Festivalul Internațional de Film Transilvania — TIFF, care, începând cu ediția a XVII-a, acordă unuia dintre concurenții Galei HOP șansa de a face parte din programul ’10 pentru Film la TIFF.

La Costinești, membrii juriului vor alege câștigătorii din acest an pentru următoarele premii:

Premiul „Ștefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP;

Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual;

Alexandru Voicu

Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual;

Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori;

Premiul „Sică Alexandrescu”; Premiul special al juriului.

Cei care nu vor avea posibilitatea să fie prezenți la Costinești vor putea urmări concursul în transmisie livestreaming, pe www.galahop.ro, și apoi vor putea să își voteze favoriții, la final urmând să fie acordat și Premiul publicului.

Gala Tânărului Actor — HOP este un program cultural de interes național, cu desfășurare anuală. Scopul Galei este promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic, de stat și particular.

Prima ediție a avut loc în anul 1998 sub direcția regizorului Cornel Todea.

Gala se desfășoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenților facultăților de Teatru din București și din țară (ultimele 5 promoții).

Foto: Gala HOP 2017– www.galahop.ro

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.