Mihăiţă duce „Clinica” la Masca, iar Mălaimare joacă „Parcul” la Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihaita-duce-clinica-la-masca-iar-malaimare-joaca-parcul-la-comedie/

Sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 19.00, Teatrul Masca şi Teatrul de Comedie vă propun o seară inedită – cele două teatre vor juca spectacolele ,,Parcul”, respectiv ,,Clinica” fiecare pe scena celuilalt.

Un articol de Corina Vladov|18 februarie 2014

Week-end-ul acesta, locuitorii din Militari nu mai sunt nevoiți să bată drumul până în centru, ca să vadă un spectacol la Teatrul de Comedie. ,,Clinica” (cu George Mihăiță, Valentin Teodosiu, Virginia Mirea) se joacă la Teatrul Masca. În aceeași seară, producția „Parcul”, a Teatrului Masca, se mută pe scena de la Comedie.

Ambele spectacole încep sambata, 22 februarie, la ora 19. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu inițiat de Teatrul Masca denumit Întâlnirile Teatrului Masca.

„Plin de umbre ale celor care i-au marcat existența, Cișmigiul te invită să-l admiri și să te bucuri de farmecul inegalabil al aleilor sale, dar, daca vrei să te îndrăgostești cu adevărat de cel mai iubit parc bucureștean vino să vezi Parcul! Nu rata un spectacol de statui vivante cu adevărat special!”, declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

În timp ce Mihai Mălaimare va interpreta pe scena Teatrului de Comedie rolul grădinarului curţii imperiale de la Viena, George Mihăiță va interpreta pe scena Teatrului Masca rolul unui fost boxer în spectacolul „Clinica”.

„Clinica” se bazează pe satiră la adresa celor care pentru faptele lor deplorabile caută un refugiu în mimarea nebuniei, în timp ce „Parcul” ne spune povestea Cișmigiului din alte vremuri, populat de figuri carismatice și animat de personaje pitorești.

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casele de bilete ale celor două teatre, dar și online, aici (pentru Clinica) şi aici (pentru Parcul).

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

15
/11
/14

La 25 de ani de la revoluție, "Baricada Culturală" - proiect realizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart - oferă șansa cunoașterii și înțelegerii în profunzime a unei perioadei gri, comuniste, prin mijlocul artei cinematografice, instrument accesibil tuturor.

15
/11
/14

Aşteptând să înceapă spectacolul lui Silviu Purcărete “Moliendo Café” (Măcinând cafeaua”), te laşi prada pentru câteva minute unor gânduri legate de starea ta atunci când îţi pregăteşti o cafea acasă, la birou sau când îţi cumperi o cafea, zăbovind în gară sau în aeroport, când ţi se serveşte o cafea fie că eşti într-o vizită, fie că eşti într-o cafenea, într-un birt...