Minionii 2 – Ascensiunea lui Gru, un cocktail de amuzament și acțiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/minionii-2-ascensiunea-lui-gru-un-cocktail-de-amuzament-si-actiune/

Minionii (fiinţe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiţi de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecţie) şi-au câştigat celebritatea binemeritată şi au ajuns, iată, cap de afiş al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveştii lor.

Un articol de Alexandru Zaharia|5 iulie 2022

Seria filmelor de animație cu Gru, cel mai amuzant și mai inimos răufăcător de la Hollywood, începută în 2010 cu „Despicable Me” (a cărei parte a 4-a a fost deja anunțată pentru 2024), este extrem de populară deopotrivă printre copii și… aproape adulți.

Încă din titlul original al filmului („Minionii – Ascensiunea lui Gru”) suntem anunțați că va fi un tandem – micul ticălos din „Despicable Me” fiind, după cum știm deja, nedespărțit de și mai micii săi acoliți într-ale relelor. Așteptat de către fanii de pretutindeni, acest episod secund din seria „Minionilor” este un cocktail de acțiune, aventură, răsturnări de situație și umor, totul pe repede-nainte. Și în acest film vocea actorului Steve Carell dă viață personajului Gru, comicul de limbaj fiind presărat de-a lungul peliculei, ba cu limba engleză cu accent rusesc, ba cu amestecul de cuvinte din „minioneză” din limbi precum spaniolă, engleză, franceză, chiar și germană! Din distribuție mai fac parte Alan Arkin, Michelle Yeoh, Lucy Lawless și… Jean-Claude Van Damme!

Încă de la început ni se dă de înțeles că, la finalul filmului, vom afla cum a intrat Gru în rândul răufăcătorilor și cine l-a mentorat. Elevul Gru nu este deloc interesat de atenția pe care colegii sau profesorii se încăpătânează să nu i-o acorde și, alături de micile creaturi galbene, face farse după farse celor din jur doar de amuzament. Lipsit de morală sau atașament social, Gru dă mereu dovadă de afecțiune față de neobosiții minioni, care nu doar că muncesc din greu la camera secretă din subsolul casei, dar împart cu el și patul în nopțile cu lună plină.

Minionii 2

Când grupul tâlharilor Vicious Six (cu sediul în subsolul magazinului de discuri de vinil Criminal Records) anunță un interviu pentru ocuparea unui post vacant, Gru decide că este suficient de pregătit (și de ticălos) pentru a juca în „liga mare”. Dar cum în copilărie adulții par să aibă rolul principal atunci când vine vorba de stricat visurile celor mici, Gru se trezește în mijlocul unui adevărat război pentru o amuletă fermecată dorită de orice hoț cu ștaif din oraș.

Ca de obicei, atunci când prietenul lor este în primejdie, minionii „se activează” și traversează America până în San Panpisco (în minioneză!) pentru a contrabalansa talerul puterilor malefice, ieșind din situații neplăcute în timp ce generează altele, și mai neplăcute. Soarta micului ticălos Gru și a amuletei cu puteri magice, dar și a celorlalți răufăcători implicați, este greu de anticipat, deznodământul fiind incert până în ultimele minute ale acestei comedii action-thriller animate.


Filmul, distribuit în România de
Ro Image 2000, poate fi văzut la Cineplexx Băneasa.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

09
/08
/22

Documentarul „Mariupolis 2”, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spectatori.

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.