Ministrul Daniel Barbu: Sunt bani pentru construirea unei noi sali de concerte la Bucuresti
https://www.ziarulmetropolis.ro/ministrul-daniel-barbu-sunt-bani-pentru-construirea-unei-noi-sali-de-concerte-la-bucuresti/

Ministrul Culturii şi Cultelor (MCC), Daniel Barbu, a anunţat, sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, că există bani pentru construirea în Capitală a unei săli de concerte la standarde internaţionale. „Şi vă spun unde i-am găsit şi îi putem găsi. În programele europene, pe de o parte şi în alte surse care nu apasă asupra bugetului, […]

Un articol de Andrada Văsii|26 decembrie 2012

Ministrul Culturii şi Cultelor (MCC), Daniel Barbu, a anunţat, sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, că există bani pentru construirea în Capitală a unei săli de concerte la standarde internaţionale.

„Şi vă spun unde i-am găsit şi îi putem găsi. În programele europene, pe de o parte şi în alte surse care nu apasă asupra bugetului, pe de altă parte”, a spus Barbu, menţionând că Teatrul Naţional din Bucureşti şi cel din Iaşi au fost refăcute din fonduri nerambursabile ale Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Potrivit ministrului Culturii, noua sală ar trebui „să devină locul central al desfăşurării Festivalului George Enescu”, .(…) „cel mai important eveniment muzical european al momentului”.

„Avem nevoie de o foarte mare, importantă, bine făcută sală de concerte, care să devină, peste ani, monument de arhitectură”, a spus Daniel Barbu, care consideră că, „dacă vom avea o asemenea sală la Bucureşti vom avea cele mai extraordinare spectacole care se pot imagina, care să rivalizeze cu Metropolitan sau cu orice asemenea spaţiu de concerte”.

El şi-a exprimat speranţa ca acest proiect înscris în programul de guvernare al USL să poată fi realizat în patru ani, astfel de mari proiecte culturale fiind profitabile inclusiv sub raportul economic.

Pe de altă parte, printre obiectivele pe care ministrul Barbu le va urmări în mandatul său se numără conservarea patrimoniului naţional, „aşa cum este acum”, astfel încât nici un monument serios să nu se degradeze de-acum înainte, refacerea clădirilor şi a colecţiilor unor muzee de interes naţional şi regional, susţinerea artei contemporane în domeniul filmului şi artelor spectacolelor.

Întrebat ce părere are despre controversatul proiect de exploatare minieră de la Roşia Montană, ministrul Culturii a subliniat că, atât cât îi stă în putere va proteja patrimoniul arheologic.

„Ce pot să vă spun din punctul meu de vedere de proaspăt ministru al Culturi este că, atâta timp cât voi avea încrederea liderilor USL şi majorităţii parlamentare, tot ceea ce înseamnă salvgardarea patrimoniului arheologic nu va fi pus în discuţie de nicio operaţiune economică. E ceea ce eu pot să spun acum”, a declarat Daniel Barbu.

Sursa: Agerpres

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

23
/05
/14

În “Bani din cer”, Umorul e acasă. Aceasta este o comedie, o farsă dacă vreți, foarte contemporană. Așa cum au sesizat înțelepții încă de acum șase-șapte decenii banii au câștigat războiul cu zeii. Spectacolul se joacă în seara asta, de la ora 19.00, la Teatrul de Comedie.

23
/05
/14

Despre muzica electronică, hituri, folclor, dar şi manele - cu Adrian Enescu, invitatul care s-a remarcat şi printr-o carieră internaţională de succes, duminică, 25 mai, de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

23
/05
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 23 mai s-a stins din viaţă dramaturgul norvegian Henrik Ibsen, considerat părintele teatrului modern european, unul dintre reprezentanții de seamă ai dramei de idei din literatura mondială?

22
/05
/14

Cunoscută fiind „vocaţia” pretimpurie, prin care Brauner acţiona ca artist suprarealist încă înainte de a şti că suprarealismul există – de vreme ce picturi expuse în 1924 la Bucureşti erau considerate a fi „introviziuni” –, poate părea surprinzător ca o imagine „integral suprarealistă”, cum „Passivité courtoise“ pare a fi, să se limiteze la a reconstitui iconografia şi, prin extensie, semnificaţia operei lui Duchamp, „La Mariée mise à nu par ses célibataires, même“.

22
/05
/14

După ce anul trecut organizatorii festivalului au reușit să readucă, după 16 ani de absență, filmul în orașul Victoria (județul Brașov), la a doua ediție (26 - 29 iunie), au pregătit o selecție variată de lung-metraje.

21
/05
/14

Un interviu neconvențional, să-i spunem atât de previzibil așa, cu actorul, omul de televiziune, starul Mihai Bendeac. Despre cum s-a legat prietenia cu cantautorul Gabriel Cotabiță, despre cum l-a ajutat în carieră calviția și despre relația cu “Mondenii”.