Mircea Cărtărescu pregăteşte un nou volum – „Anomaliile mele”
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-cartarescu-pregateste-un-nou-volum-anomaliile-mele/

Scriitorul Mircea Cărtărescu a declarat, la Bookfest, că pregăteşte o nouă carte, al cărei titlu în lucru este „Anomaliile mele”, pe care nu are de gând să o publice „înainte de un an de zile”, dar la care a scris peste 600 de pagini.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2014

Mircea Cărtărescu a fost prezent în weekend la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, pentru a participa la evenimentul de lansare a ediţiei de colecţie a trilogiei „Orbitor”, apărută la editura Humanitas. Alături de Mircea Cărtărescu, la evenimentul desfăşurat la standul editurii Humanitas a fost prezent şi scriitorul Gabriel Liiceanu. Mircea

Despre trilogia „Orbitor”, Mircea Cărtărescu a spus că „a fost o şansă şi un dar care mi s-a făcut”. „Orbitor a fost o uriaşă şansă. Mi-am dorit întotdeauna proiecte lungi, care să mă ţină activ”, a spus Mircea Cărtărescu, notează Mediafax.

Cu toate acestea, scriitorul a spus că nu se mai gândeşte „aproape deloc la Orbitor”. „Mă gândesc doar la cartea pe care o scriu acum”, a spus Cărtărescu. Despre noua sa carte, Mircea Cărtărescu a spus că aceasta stă pe fundaţia romanului „Orbitor”, având până în prezent peste 600 de pagini. „Este o carte asemănătoare cu ‘Orbitor’ şi totuşi divergentă, diferită”, a afirmat scriitorul.

Mircea Cărtărescu a precizat că în momentul în care a scris primul volum din „Orbitor” avea „sentimentul eşecului total”, dar redactorul de la editura Humanitas i-a spus că volumul este „Nostalgia la cub”. Iar acel moment a fost extrem de important, după cum a mărturisit scriitorul, pentru că era „într-o stare de deprimare artistică”.

Mircea Cărtărescu

mirceaMircea Cărtărescu a fost decorat, în 2010, cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, o prestigioasă distincţie acordată de statul francez în domeniul culturii.

În 2006, scriitorul a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer.

În ultimii ani, scriitorul Mircea Cărtărescu s-a numărat printre favoriţii la premiul Nobel pentru literatură, potrivit caselor de pariuri internaţionale.

Anul acesta, Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR) l-a propus pe Mircea Cărtărescu, alături de Nicolae Breban, Norman Manea şi Varujan Vosganian, pentru premiul Nobel.

Foto cu Mircea Cărtărescu – facebook

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.

27
/03
/19

Dacă biblioteca ta este plină de povești care se petrec în spațiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute și supereroi, atunci te numeri printre #DragoniiDeBibliotecă și nu poți lipsi la a opta ediție a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier!

25
/03
/19

“Între pasiune şi suferinţă asemănarea este atât de mare încât, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns să le confunde şi să le boteze cu acelaşi cuvânt: patimă, a pătimi. O ironie filologică.” – Ana Blandiana . Astăzi, de Buna Vestire, una dintre cele mai graţioase şi puternice voci din poezia feminină românească împlineşte 77 de ani.

12
/03
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) vă invită miercuri, 13 martie, de la orele 19.00, la lansarea romanului „Hemingway și cu mine” de Paula McLain, o emoționantă reconstituire ficțională a iubirii dintre Ernest Hemingway și celebra corespondentă de război și scriitoare americană Martha Gellhorn.

07
/03
/19

METROPOLIS SPECIAL Din 8 martie o redescoperim pe Nina Cassian prin intermediul documentarului „Distanța dintre mine și mine”, semnat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, ocazie cu care vă propunem o incursiune în viața poetei cu ajutorul notelor sale de jurnal.

06
/03
/19

CRONICĂ DE FILM „Distanța dintre mine și mine” (2018), de Mona Nicoară și Dana Bunescu, nu este important doar prin valoarea de document – Nina Cassian filmată în ultima perioadă a vieţii. Este un documentar ambițios prin montajul care pune în dialog memoria personală a scriitoarei și arhivele din timpul comunismului.

05
/03
/19

Oficial, este primăvară, iar cititorii își pot abandona hainele groase în dulapuri pentru a face loc sacoșelor din pânză încărcate cu cărți. Iată propunerile Grupului Editorial ART pentru noul sezon!