Mircea Cărtărescu, la aniversarea Cercului Literar de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-cartarescu-la-aniversarea-cercului-literar-de-la-sibiu/

Revista Euphorion organizează în perioada 8 – 9 mai, la Teatrul Gong, Simpozionul Naţional „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”, la care participă unele dintre cele mai importante personalităţi ale literaturii contemporane

Un articol de Petre Ivan|4 Mai 2015

Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, evenimentul reunește la Sibiu, în zilele de 8 și 9 mai, la Teatrul „Gong”, personalități marcante ale literaturii contemporane, într-o serie de manifestări dedicate evocării, în primul rând, a tradiției culturale crescute în jurul grupului Cercul Literar de la Sibiu.

Programul propune atât mese rotunde pornind de la teme de interes, precum relația dintre postmodernism și tradiție sau semnificația împlinirii a 70 de ani de existență a revistei Cercului Literar de la Sibiu – existență continuată prin actuala revistă Euphorion, editată de Teatrul „Gong” – , cât și lecturi și recitaluri de poezie.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc decernarea premiilor Euphorion și Cercul Literar.

Cercul Literar de la Sibiu

Cercul Literar de la Sibiu

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi premiați cei mai tineri scriitori din Sibiu, participanți la Concursul de creație literară „Iustin Panța”, competiție adresată liceenilor.

La ediția din acest an, printre invitați, se numără cel mai nou laureat al Premiului de Stat al Austriei pentru Literatură, Mircea Cărtărescu.

Pe lângă acesta, publicul sibian va putea intra în dialog cu Ion Bogdan Lefter, Ioana Nicolaie, Nicolae Oprea, Dumitru Chioaru, Ioan Radu Văcărescu și alții.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Foto: Mircea Cărtărescu – facebook

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.

29
/11
/19

La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 2 decembrie, de la ora 19:00, la JW Marriott București, în sala Grand Ballroom.

27
/11
/19

Joi, 28 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din București (Calea Victoriei 45), va avea loc o întâlnire cu scriitoarea Ana Maria Sandu, cu prilejul lansării volumului „Mama îmi spune că am o viață frumoasă”, apărut de curând în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom. Invitați, alături de autoare, vor fi Marius Chivu și Maurice Munteanu.

25
/11
/19

În marginea cărții „Tot ce este”, de James Salter, publicată recent la editura Humanitas Fiction, în traducerea lui Radu Paraschivescu.

22
/11
/19

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 14.30, Gaudeamul 2019 găzduiește, la standul editurilor Brumar&Hyperliteratura (standul 127), lansarea volumului „In.Fuzion#Ispita”, în prezența scriitorilor și artiștilor care au participat la acest proiect inovator.

20
/11
/19

Editura Litera vă așteaptă, între 20 și 24 noiembrie, în cadrul unei noi ediții a Târgului de carte Gaudeamus, la Pavilionul B2 Romexpo.

Page 1 of 9812345...102030...Last »