Mircea Cărtărescu, la aniversarea Cercului Literar de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-cartarescu-la-aniversarea-cercului-literar-de-la-sibiu/

Revista Euphorion organizează în perioada 8 – 9 mai, la Teatrul Gong, Simpozionul Naţional „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”, la care participă unele dintre cele mai importante personalităţi ale literaturii contemporane

Un articol de Petre Ivan|4 mai 2015

Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, evenimentul reunește la Sibiu, în zilele de 8 și 9 mai, la Teatrul „Gong”, personalități marcante ale literaturii contemporane, într-o serie de manifestări dedicate evocării, în primul rând, a tradiției culturale crescute în jurul grupului Cercul Literar de la Sibiu.

Programul propune atât mese rotunde pornind de la teme de interes, precum relația dintre postmodernism și tradiție sau semnificația împlinirii a 70 de ani de existență a revistei Cercului Literar de la Sibiu – existență continuată prin actuala revistă Euphorion, editată de Teatrul „Gong” – , cât și lecturi și recitaluri de poezie.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc decernarea premiilor Euphorion și Cercul Literar.

Cercul Literar de la Sibiu

Cercul Literar de la Sibiu

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi premiați cei mai tineri scriitori din Sibiu, participanți la Concursul de creație literară „Iustin Panța”, competiție adresată liceenilor.

La ediția din acest an, printre invitați, se numără cel mai nou laureat al Premiului de Stat al Austriei pentru Literatură, Mircea Cărtărescu.

Pe lângă acesta, publicul sibian va putea intra în dialog cu Ion Bogdan Lefter, Ioana Nicolaie, Nicolae Oprea, Dumitru Chioaru, Ioan Radu Văcărescu și alții.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Foto: Mircea Cărtărescu – facebook

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »