Mircea Diaconu: Cu Dan Mihăescu se duce o lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-cu-dan-mihaescu-se-duce-o-lume/

Actorul Mircea Diaconu a declarat că moartea scenaristului Dan Mihăescu înseamnă dispariţia unei lumi a dramaturgilor de revistă, a unei caste de artişti cu bun gust şi cu umor de calitate. “Ce pot să zic despre Dan Mihăescu decât că era întruchiparea omului de spirit. Scânteia de replică, de inteligenţă”, a spus Diaconu, amintindu-şi de […]

Un articol de Andrada Văsii|25 ianuarie 2013

Actorul Mircea Diaconu a declarat că moartea scenaristului Dan Mihăescu înseamnă dispariţia unei lumi a dramaturgilor de revistă, a unei caste de artişti cu bun gust şi cu umor de calitate.

“Ce pot să zic despre Dan Mihăescu decât că era întruchiparea omului de spirit. Scânteia de replică, de inteligenţă”, a spus Diaconu, amintindu-şi de “Fabulă”, text scris de Dan Mihăescu şi care l-a pus pe actor faţă în faţă cu Toma Caragiu.

“Cred că meritul special a fost al lui (Dan Mihăescu – n.r.) şi al lui Toma Caragiu. Eu eram un copil atunci”, a spus Diaconu. “Sunt fericit că am ajuns să lucrez cu el. Cred că la moartea sa se duce o lume pe care nu o mai văd. Dacă în ceea ce priveşte actorii, sunt tineri care vin din urmă, ce se întâmplă cu scenariştii de revistă mă sperie. El şi Puiu Maximilian au fost o castă, cu bun gust, cu inteligenţă”, a adăugat Mircea Diaconu.

 

Sursa: Mediafax

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

12
/05
/21

„Conferința iraniană”, în regia lui Bobi Pricop (13 mai), „Iepurele alb, iepurele roșu / White Rabbit, Red Rabbit” (14 și 15 mai) și „Mici crime conjugale”, un spectacol de Mariana Cămărășan și Amalia Florina Iorgoiu (16 mai), sunt premierele săptămânii de la TNRS - Sala Mare.

12
/05
/21

Editura Frontiera anunță apariția unui titlu de excepție: „Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa, în 2017.