Mircea Diaconu: Cu Dan Mihăescu se duce o lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-cu-dan-mihaescu-se-duce-o-lume/

Actorul Mircea Diaconu a declarat că moartea scenaristului Dan Mihăescu înseamnă dispariţia unei lumi a dramaturgilor de revistă, a unei caste de artişti cu bun gust şi cu umor de calitate. “Ce pot să zic despre Dan Mihăescu decât că era întruchiparea omului de spirit. Scânteia de replică, de inteligenţă”, a spus Diaconu, amintindu-şi de […]

Un articol de Andrada Văsii|25 ianuarie 2013

Actorul Mircea Diaconu a declarat că moartea scenaristului Dan Mihăescu înseamnă dispariţia unei lumi a dramaturgilor de revistă, a unei caste de artişti cu bun gust şi cu umor de calitate.

“Ce pot să zic despre Dan Mihăescu decât că era întruchiparea omului de spirit. Scânteia de replică, de inteligenţă”, a spus Diaconu, amintindu-şi de “Fabulă”, text scris de Dan Mihăescu şi care l-a pus pe actor faţă în faţă cu Toma Caragiu.

“Cred că meritul special a fost al lui (Dan Mihăescu – n.r.) şi al lui Toma Caragiu. Eu eram un copil atunci”, a spus Diaconu. “Sunt fericit că am ajuns să lucrez cu el. Cred că la moartea sa se duce o lume pe care nu o mai văd. Dacă în ceea ce priveşte actorii, sunt tineri care vin din urmă, ce se întâmplă cu scenariştii de revistă mă sperie. El şi Puiu Maximilian au fost o castă, cu bun gust, cu inteligenţă”, a adăugat Mircea Diaconu.

 

Sursa: Mediafax

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!