Miss Piggy, premiată pentru susţinerea feminismului
https://www.ziarulmetropolis.ro/miss-piggy-premiata-pentru-sustinerea-feminismului/

Personajul Miss Piggy din serialul „Păpuşile Muppets” a fost premiat de Brooklyn Museum cu un trofeu special, decernat pentru promovarea feminismului în ultimii 40 de ani

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2015

Miss Piggy va primi Sackler Center First Award, un trofeu atribuit de Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art, asociat Muzeului Brooklyn, femeilor care sunt lideri în domeniile lor de activitate.

„Sackler Center First Award pe 2015 va fi atribuit unor artişti plastici, actori, scriitori, dar şi legendarei Miss Piggy, care, timp de peste 40 de ani, a sprijinit mişcarea feministă cu hotărâre şi umor. Premiul îi va fi acordat şi pentru rolul de a inspira generaţii întregi de tinere din lumea întreagă”, au precizat reprezentanţii muzeului newyorkez.

Deşi este un personaj fictiv, Miss Piggy apare adeseori în topurile celor mai influente femei din industria de divertisment. Ea va primi acest trofeu pe 4 iunie, în cadrul unei gale ce va fi urmată de un interviu acordat activistei şi scriitoarei Gloria Steinem.

Miss Piggy va fi însoţită la acest eveniment de bunul ei prieten Kermit.

Sezoanele originale din serialul „Păpuşile Muppets” au fost difuzate la televiziunea americană între anii 1975 şi 1981. Personajele din acest show TV au rămas extrem de populare şi au continuat să atragă simpatia unor noi generaţii de telespectatori, graţie unor apariţii constante în „Sam and Friends” în anii ’90.

Cel mai recent, ele au fost protagonistele unor două noi lungmetraje turnate pentru marele ecran – „Păpuşile Muppets/ The Muppets”, în 2011, şi „Păpuşile Muppet în turneu/ Muppets Most Wanted”, în 2014.

Foto:Miss Piggy – cinemagia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.