Momentul în care „Girl With Balloon”, lucrarea lui Banksy, s-a autodistrus după adjudecare
https://www.ziarulmetropolis.ro/momentul-in-care-girl-with-balloon-faimoasa-lucrare-a-lui-banksy-s-a-autodistrus-dupa-adjudecare/

„Girl With Balloon”, faimoasa lucrare semnată de Banksy, licitată la Sotheby’s din Londra, va rămâne în istorie drept tabloul care s-a autodistrus imediat după adjudecare. Pânza a trecut printr-o maşină de tocat hârtie instalată la baza de jos a ramei, la finalul licitaţiei, spre surprinderea celor prezenţi.

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2018

Cu explicaţia „se duce, se duce, s-a dus”, aluzie la cuvintele folosite de cel care a condus licitaţia, Banksy – a cărui identitate nu a fost confirmată până în prezent – a publicat pe contul său de Instagram o imagine surprinsă în sală.

Preţul de 1,04 milioane de lire sterline (1,18 milioane de euro) este un record pentru autor şi a reprezentat de trei ori suma la care fusese estimată lucrarea.

După ce licitaţia s-a încheiat, a fost auzită o alarmă din interiorul tabloului şi pânza a început să coboare.

„Se pare că am sfârşit prin a fi banksydizaţi”, a recunoscut Alex Branczik, directorul departamentului de artă contemporană de la Sotheby’s.

Lucrarea a fost realizată în 2006, apărând mai întâi pe un perete din Londra sub formă de graffiti, şi reprezintă cea mai cunoscută imagine a lui Banksy. În 2017, ea a fost aleasă de britanici drept opera de artă favorită.

Originar din Bristol, Banksy – despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack – a devenit cunoscut pentru graffitiurile amplasate în diverse oraşe ale lumii.

Foto: „Girl With Balloon” – facebook

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

02
/04
/21

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consulatului onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, expoziţia fotografică „Muzeul Prado iese în stradă”.

29
/03
/21

După expoziții care-au atras atenția în 2020, precum „Woman Unchained“, by Irina Greciuhina, „Un veac de singurătate“, aparţinând celei mai mari pictoriţe din Republica Moldova, Valentina Rusu Ciobanu, ajunsă la vârsta centenarului, și „The Severed Garden“, by Vadim Creţu, spațiul expozițional Arbor.art.room propune, începând de săptămâna aceasta, o nouă expoziție, de această dată deschizându-se spre domeniul „artei conceptuale“.

28
/03
/21

Primăvara aduce, săptămânal, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale. Sezoane noi ale emisiunilor consacrate, dar şi producţii realizate în premieră vă aşteaptă din 29 martie, la TVR 3.